Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο από τα Χριστούγεννα του 1962

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο από τα Χριστούγεννα του 1962

Όταν ο Κλεισθένης Δασκαλάκης φωτογράφισε την εθνική σταρ αγκαλιά με έναν Άγιο Βασίλη

Καθισμένη σε μια πολυθρόνα, αγκαλιά με έναν πλαστικό, φουσκωτό Άγιο Βασίλη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ποζάρει χαμογελαστή στον φακό.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο της μεγάλης Ελληνίδας σταρ από τα Χριστούγεννα του 1962, στο σπίτι της.

Τη φωτογραφία δημοσιεύει το στούντιο «Κλεισθένης», στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, τον οποίο διαχειρίζεται πλέον ο ανιψιός του Κλεισθένη Δασκαλάκη, που ήταν προσωπικός φωτογράφος της Αλίκης και άλλων διάσημων προσωπικοτήτων της εποχής.

«Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο σπίτι της τα Χριστούγεννα του 1962», αναφέρεται στη λεζάντα της ανάρτησης.

Δείτε τη φωτογραφία

Μια ζωή ταγμένη στην τέχνη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 στο Μαρούσι Αττικής. Τρεις μέρες αργότερα αρρώστησε με πνευμονία και αμέσως οι γονείς της φώναξαν ιερέα να τη βαφτίσει. Το όνομα που της έδωσαν: Αλίκη – Σταματίνα. Από μικρή η Αλίκη λάτρευε τη Μαίρη Πίκφορντ και την Γκρέτα Γκάρμπο. Το πλούσιο υποκριτικό της ταλέντο διαφάνηκε από τα παιδικά της ακόμα χρόνια, πρωταγωνιστώντας στις περισσότερες σχολικές θεατρικές παραστάσεις.

Στις 23 Ιουλίου 1996 η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή

Το 1952 έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με Λίαν Καλώς, λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν. Ακολούθησε μια μεγάλη καριέρα με πολλές συνεργασίες στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν οι δουλείες της με τη Φίνος Φιλμ για την μεγάλη οθόνη: «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Μανταλένα», «Η Αλίκη στο ναυτικό», «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», «Η νεράιδα και το παλικάρι», «Υπολοχαγός Νατάσσα» κ.ά.

Στις 23 Ιουλίου 1996 η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος το πανελλήνιο.

Μετά από δύο μήνες νοσηλείας, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, και μάχη με τον καρκίνο στο ήπαρ (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες) έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών.

Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Στις 24 Ιουλίου 1996, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024