Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάλι ανακοίνωσε τα μέτρα ο Βρούτσης - Αντίθετη η κοινή γνώμη με τις ενέργειες της κυβέρνησης

Πάλι ανακοίνωσε τα μέτρα ο Βρούτσης – Αντίθετη η κοινή γνώμη με τις ενέργειες της κυβέρνησης

Μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και στο παρελθόν από την ίδια κυβέρνηση, μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και έπειτα πάλι μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή  αλλά που μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να εφαρμόσει στην πράξη.

«Ξαναζεσταμένα» μέτρα ως λύση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης μετά τα επεισόδια στου Ρέντη.

Μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και στο παρελθόν από την ίδια κυβέρνηση, μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και έπειτα πάλι μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή  αλλά που μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να εφαρμόσει στην πράξη.

Και ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία, σύμφωνα με έρευνα, οι πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους με τα κυβερνητικά μέτρα καθώς θεωρούν ότι δεν θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης θα ανακοινώσει ξανά μέτρα για τις λέσχες φιλάθλων, την εισαγωγή καμερών, αλλά και ποινές για διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές σε περιπτώσεις πχ. ρίψης κροτίδας.

Τα μέτρα αυτά που θα ξαναπαρουσιάσει στο επικείμενο υπουργικό συμβούλιο θα προβλέπουν αυστηροποίηση του πλαισίου για: τις Λέσχες Φιλάθλων, την ενεργοποίηση του Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων, τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), την ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, την εισαγωγή ρήτρας παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφωθούν, που θα αφορά τον πόρο από το Στοίχημα και τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού, σύμφωνα με τις προσταγές της Σύμβασης Saint Denis, για την καταπολέμηση της βίας.

Οι Λέσχες, αναμένεται να μειωθούν σε μόνο μία ανά έμβλημα ομάδας, η οποία θα λειτουργεί υποχρεωτικά με τη συναίνεση της ΠΑΕ, εφόσον βέβαια υφίσταται ΠΑΕ.

Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, αν βρεθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια στην λειτουργία του κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο που θα διεξάγεται, ο αγώνας θα πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.

Αναμένεται νέα επικαιροποίηση των διατάξεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ταυτοποίησης του κατόχου του, με βάση τη σύγχρονη τεχνολογία.

Τέλος θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, σε περιπτώσεις ρίψης κροτίδας, πυρσού, καπνογόνου, φωτοβολίδας και οποιασδήποτε γενικώς εύφλεκτης ύλης που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024