Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατρίνης: Η κυβέρνηση, στη δεύτερη τετραετία της, ενεργοποιεί την κρυφή της ατζέντα

Κατρίνης: Η κυβέρνηση, στη δεύτερη τετραετία της, ενεργοποιεί την κρυφή της ατζέντα

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «ο κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και διαψεύδει την προεκλογική δέσμευση Μητσοτάκη»

«Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση πάσχει στο πεδίο της αξιοπιστίας και σε αυτό της ευθύνης. Βασίζεται σε αδικαιολόγητες βεβαιότητες, που έρχονται σε σύγκρουση με την αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, αλλά και με τα προβλήματα που διογκώνονται και απειλούν την κοινωνική συνοχή», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Κατρίνης έκανε για «ενεργοποίηση της κρυφής της ατζέντας».

«Ο κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες ομολογεί την αποτυχία της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και διαψεύδει την προεκλογική δέσμευση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα επιβάλει κανένα νέο φόρο», εξήγησε.

«Η ΝΔ επιδιώκει να δημιουργήσει εθνική οικονομία χωρίς μικρές επιχειρήσεις»

Προσέθεσε ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης «ευνοεί τους λίγους και τους ισχυρούς», «γεγονός που αποδεικνύεται», όπως ανέφερε, από τα εξής:

  • «Τη μείωση φόρων σε μερίσματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία
  • Την αύξηση αφορολόγητου στις δωρεές μεγάλης ακίνητης περιουσίας
  • Τη μείωση φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων
  • Τη μείωση φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών
  • Τη μείωση φόρου στα επιχειρηματικά ομόλογα, ενώ οι ενδοομιλικές συναλλαγές, που εξαφανίζουν τα κέρδη, βρίσκονται  στο απυρόβλητο».

Ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε ότι τα φορολογικά έσοδα στηρίζονται στους έμμεσους φόρους που πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά ασθενέστερους, ενώ η κυβέρνηση «αποφεύγει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των τραπεζών» που, παρά τη μειωμένη πιστωτική επέκταση, αυξάνουν εντυπωσιακά τα έσοδά τους από προμήθειες και τόκους, λόγω της υψηλής διαφοράς επιτοκίου χορηγήσεων – καταθέσεων.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να δημιουργήσει μια εθνική οικονομία χωρίς μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες έχει αποκλείσει από τη ρευστότητα, τα φθηνά δάνεια, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις βιώσιμες ρυθμίσεις οφειλών.

Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από τα 486 εκατομμύρια για την υγεία θα διοχετευθούν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νοσοκομείων, που αυξήθηκαν κατά 664 εκατ. ευρώ σε 9 μήνες.

Σημείωσε, δε, χαρακτηριστικά ότι στον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, για τις δαπάνες υγείας οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν από την τσέπη τους 5,5 δισ. ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ 5,3 δισ. ευρώ.

«Άλλο εθνική συνεννόηση, άλλο αποδοχή τετελεσμένων»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ενώ ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συζητά και τι διαπραγματεύεται».

«Η διακήρυξη που υπογράφηκε με τον Τούρκο πρόεδρο δεν σημαίνει τίποτα στην πράξη, από τη στιγμή που η Τουρκία διατηρεί το casus belli, θέτει ζητήματα τουρκικής μειονότητας και αποστρατιωτικοποίησης στα νησιά και προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες, όπως η συμπερίληψη ελληνικών περιοχών σε στρατιωτικές της ασκήσεις», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Για να καταλήξει πως »η εθνική συνεννόηση δεν συνιστά αποδοχή τετελεσμένων, που αποφασίζει μόνη της η κυβέρνηση. Και βέβαια, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν αποσυνδέονται από το Κυπριακό. Η Κύπρος, όπου χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού, δεν είναι βάρος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024