Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ονομαστική ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Ονομαστική ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που υποβλήθηκε αφορά και τρία άρθρα του φορολογικού νομοσχεδίου

Αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου «μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που υποβλήθηκε αφορά και τρία άρθρα του νομοσχεδίου: το άρθρο 15 για το «ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας» (σ.σ. τεκμαρτό για ελεύθερους επαγγελματίες), το άρθρο 49 για τη «μείωση συντελεστή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου», και το άρθρο 50 για τη «μείωση του συντελεστή φόρου πώλησης εισηγμένων μετοχών».

Ανδρουλάκης: Αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό το φορολογικό νομοσχέδιο

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στη Βουλή, εξαπολύοντας βολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για επικοινωνιακό περιτύλιγμα της κυβέρνησης και ανέφερε ότι η παρουσία και ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν περιττή γιατί όσα είπε τα είχε πει προεκλογικά, ενώ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό. «Πρόκειται για νομοσχέδιο που δεν αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή και τη φοροκλοπή, αλλά έχει εισπρακτικό χαρακτήρα», σημείωσε.

«Χρειαζόμαστε μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση με σκοπό τη μείωση των άδικων έμμεσων φόρων»

Υπενθύμισε, δε, πως όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε τις σχετικές επισημάνσεις προεκλογικά καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις, δέχθηκε ασύμμετρο πόλεμο πως δήθεν θα φορολογούσε τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. «Κλείνετε το μάτι στη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή και κάνετε τσαπατσουλιές», τόνισε και πρόσθεσε: «Κάνετε μια τρύπα στο νερό κι ενεργοποιείτε τον κοινωνικό αυτοματισμό βάζοντας τους επαγγελματίες απέναντι στους μισθωτούς και συνταξιούχους και τους χαρακτηρίζετε συλλήβδην φοροφυγάδες».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Σχέδιο νόμου μέσα από διαδικασίες fast track»

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα σχέδιο νόμου μέσα από διαδικασίες fast track. Τόσο ξαφνικά, μάλιστα, που δεν πραγματοποίησε διαβούλευση ούτε με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Εάν θέλατε, λοιπόν, να σχεδιάσετε μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση, γιατί δεν ανοίγατε έναν οργανωμένο εθνικό διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, φορείς και πολιτικές δυνάμεις, ώστε να κάτσουμε στο τραπέζι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να βρούμε τις βέλτιστες δυνατές λύσεις», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολούθως υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση με σκοπό τη μείωση των άδικων έμμεσων φόρων και τη δικαιότερη κατανομή των άμεσων φόρων. Η σχέση έμμεσων και άμεσων φόρων μεταξύ 2012-2021 από 1,28 πήγε στο 1,83. Το μεγαλύτερο μέρος των άμεσων φόρων καταβάλλεται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που τους επιβαρύνετε ακόμα παραπάνω».

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024