Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dior Metamorphosis - Ένα ντοκιμαντέρ πίσω από τη λάμψη της πασαρέλας

Dior Metamorphosis – Ένα ντοκιμαντέρ πίσω από τη λάμψη της πασαρέλας

Αυτό δεν είναι το τυπικό σας ντοκιμαντέρ μόδας.

Αποτελούμενη από 800 γυναίκες υφάντριες από 20 αυτόχθονες κοινότητες στα υψίπεδα του νότιου Μεξικού, η ένωση Sna Jolobil είναι αφιερωμένη στη διατήρηση και αναζωογόνηση της τέχνης των Μάγια ενθαρρύνοντας τα μέλη της να μελετήσουν και να αναδημιουργήσουν αρχαία υφάσματα, φυσικές μεθόδους βαφής για μαλλί και βαμβάκι και τεχνικές ύφανσης

H Sna Jolobil η παλαιότερη εν ενεργεία οργάνωση αυτόχθονων βιοτεχνών στο Μεξικό προβάλλεται στο ντοκιμαντέρ «Dior Metamorphosis (Concealing and Revealing)» που συστήνει στους θεατές κοινότητες, οι οποίες διατηρούν ζωντανές τις προγονικές παραδόσεις της κλωστοϋφαντουργίας και συνεργάστηκαν με τη Μαρία Γκράτσια Κιούρι για τη συλλογή cruise του περασμένου Μαϊου.

Δείτε το τρέιλερ 

Αυτό δεν είναι το τυπικό σας ντοκιμαντέρ μόδας. Η Κιουρί και η επιμελήτρια Circe Henestrosa συνεργάζονται, μετατρέποντας το Antiguo Colegio de San Ildefonso σε ένα ιστορικό πεδίο μάχης της μόδας. Η ιστορία της μόδας συναντά τα μεξικάνικα πολιτιστικά vibes, με τεχνίτες από διαφορετικές ομάδες ιθαγενών να ρίχνουν το δικό τους λιθαράκι.

Η Circe Henestrosa φέρνει την κληρονομιά της Frida Kahlo στο πάρτι, προσθέτοντας μια πινελιά πολιτιστικής λάμψης

Photo: YouTube

Η Circe Henestrosa φέρνει την κληρονομιά της Frida Kahlo στο πάρτι, προσθέτοντας μια πινελιά πολιτιστικής λάμψης. Η ταινία ταξιδεύει σε μια άγρια βόλτα μέσα στο στούντιο σχεδιασμού, όπου οι φανταχτεροί σχεδιαστές του Dior συναντιούνται με ντόπιους τεχνίτες. Δεν είναι απλώς μια επίδειξη μόδας, είναι μια φιέστα πολιτιστικής κληρονομιάς, που αποδίδει τρελό σεβασμό στα επιδέξια χέρια πίσω από τα παρασκήνια.

Photo: YouTube

Η καρδιά του ντοκιμαντέρ; Οι ζουμεροί διάλογοι μεταξύ των μεγαλοστελεχών του Dior και των ντόπιων τεχνιτών. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα πολιτισμών, που καταλήγει σε φοβερές σιλουέτες Dior. Ο Dior δεν επιδεικνύει απλώς τη μόδα, αλλά κάνει ένα νεύμα στις δεξιότητες που περνούν μέσα από το οικογενειακό δέντρο.

Αυτό το έργο είναι ένας συνδυασμός της παλιάς σχολικής παράδοσης και της πρωτοποριακής δροσιάς. Κάθε βελονιά, κάθε πτυχή είναι μια συγχώνευση πολιτισμών.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024