Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βοιωτία: DNA και αποτυπώματα του 17χρονου εντοπίστηκαν στην σκανδάλη του όπλου του αστυνομικού

Βοιωτία: DNA και αποτυπώματα του 17χρονου εντοπίστηκαν στην σκανδάλη του όπλου του αστυνομικού

Νέα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του 17χρονου από το όπλο αστυνομικού στο Λεοντάρι μετά από καταδίωξη στις 11 Νοεμβρίου

ανθρΝέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τις συνθήκες θανάτου του 17χρονου από όπλο αστυνομικού στο Λεοντάρι Βοιωτίας μετά από καταδίωξη.

Το Live News αποκαλύπτει τα ευρήματα που αφορούν το όπλο του αστυνομικού και όπως όλα δείχνουν ενισχύουν τη θέση του αστυνομικού που ισχυρίζεται ότι μια απότομη κίνηση του νεαρού είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ο μοιραίος πυρβολισμός.

Τι λέει η έκθεση

Συγκεκριμένα η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων αναφέρει πως στο όπλο του αστυνομικού εντοπίστηκαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα του 17χρονου Χρήστου.

Μάλιστα στη έκθεση γίνεται λόγος για τη σκανδάλη του όπλου όπου ανιχνέυθηκε και γενετικό υλικό και δαχτυλικό αποτύπωμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο αστυνομικός είχε ισχυριστεί ότι όταν άνοιξε την πόρτα του οχήματος που επέβαινε ο 17χρονος, ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, το οποίο εκπυρσοκρότησε, οδηγώντας στον θάνατο του 17χρονου.

Η απολογία του αστυνομικού

«Σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό της παλάμης του, και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει, γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω», είχε αναφέρει ο αστυνομικός στην απολογία του.

«Για εμάς είναι ανθρωποκτονία»

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός μετά την απολογία του έχει αφεθεί ελεύθερος προκαλώντας τις αντιδράσεις της οικογένειας του 17χρονου Χρήστου.

Μάλιστα ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Μπαρκαγιάννης δήλωνε απογοητευμένος από την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι η σφαίρα είχε κάθετη πορεία, έπληξε τον λαιμό και σφηνώθηκε στον θώρακα. «Για εμάς είναι δεδομένη η πράξη της ανθρωποκτονίας με δόλο έστω και τον ενδεχόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων»

Επίσης ο δικηγόρος που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου έχει κάνει λόγο και για αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Ιωάννης Μπαγκαγιάννης καταγγέλλει ότι έπλυναν τον χώρο που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ο 17χρονος πριν καν εμφανιστεί η Σήμανση και μετέφεραν τη σορό με το αυτοκίνητο που οδηγούσε!

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας το δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη. Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό» υπογραμμίζει ο κ. Μπακαγιάννης.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024