Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βοιωτία: «Δεν πάτησα την σκανδάλη» – Τι λέει ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου

Βοιωτία: «Δεν πάτησα την σκανδάλη» – Τι λέει ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου

Επιμένει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε επειδή ο 17χρονος έβαλε το χέρι του στην κάννη –πιθανόν από φόβο.

Ο 40χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 17χρονου Χρήστου, μετά από καταδίωξη στη Βοιωτία, επιμένει ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη και ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε.

«Δεν πάτησα τη σκανδάλη. Εάν το αείμνηστο θύμα δεν χτυπούσε το όπλο μπροστά στην κάννη, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. Την στιγμή της εκπυρσοκρότησης, δεν ένιωθα ότι απειλούμαι από αυτό το παιδί», υποστήριξε ο αστυνομικός, μιλώντας στο MEGA.

Ο αστυνομικός, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, επισημαίνει ότι ο 17χρονος ποτέ δεν προσπάθησε να του πάρει το όπλο.

«Δεν προσπάθησε να μου το πάρει. Με το αριστερό του χέρι, πιθανώς από φόβο, το μόνο το οποίο έκανε ήταν η μοιραία κίνηση. Η κάννη ήταν πολύ κοντά στο σώμα και προσπάθησε να την απομακρύνει με αποτέλεσμα να προκληθεί η εκπυρσοκρότηση» υποστηρίζει.

«Ήθελε να μιλήσει με τη μητέρα και τον αδελφό του 17χρονου»

«Είναι τραγική η κατάστασή του. Πραγματικά και ο ίδιος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς συνέβη αυτή η τραγωδία. Από την πρώτη στιγμή εκείνο που μετέφερε σ’ εμένα είναι ότι, αν είναι δυνατόν, ήθελε να μιλήσει με την μητέρα του και τον αδελφό του 18χρονου παιδιού», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού.

Οργή των συγγενών του 17χρονου Χρήστου

Η οργή, ωστόσο, των συγγενών του 17χρονου ξεχειλίζει, έπειτα και από την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός.

«Θα καούν τα πάντα. Θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, απ’ όλες τις μεριές. Η μητέρα και τα αδέλφια έχουν πέσει από τα σύννεφα. Μιλάμε για μεγάλη οργή. Ούτε να μιλήσω δεν μπορώ αυτή τη στιγμή. Το μάθαμε ότι αθωώθηκε και οι αστυνομικοί συνάδελφοί του, που είχαν μαζευτεί εκεί, χορεύανε, χοροπηδάγανε μπροστά στα μάτια μας», είπε ο θείος του 17χρονου.

Σύμφωνα με τον θείο του, ο 17χρονος δεν σταμάτησε στον έλεγχο της αστυνομίας, όχι επειδή δεν είχε δίπλωμα αλλά επειδή δεν ήθελε να εκθέσει τα κορίτσια που ήταν στο αμάξι.

«Θέλω να τον σκοτώσουν» ξεσπά η μητέρα του

Λίγη ώρα μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός, η μητέρα του 17χρονου που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του 41χρονου στο Λεοντάρι Βοιωτίας, ξέσπασε εκφράζοντας την οργή της για αυτή την εξέλιξη.

«Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο δολοφόνος του παιδιού μου; Θα του άρεσε να το κάνουν στο παιδί του; Να τον σκοτώσουν και να το νεκροφιλήσει; Ένα παιδί πονόψυχο. Δούλευε και πήγαινε σχολείο» είπε στον Alpha η κυρία Τασία.

«Θέλω να τον σκοτώσουν. Γιατί είμαι χαροκαμένη. Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω; Δεν θέλω να ξαναβγεί στην κοινωνία. Ούτε τον ήλιο να μην έβλεπε» προσθέτει.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024