Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν σε πάρκινγκ με 53 κιλά χασίς σε μπιτόνια

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν σε πάρκινγκ με 53 κιλά χασίς σε μπιτόνια

Ο 58χρονος έκανε την εισαγωγή των ναρκωτικών από γειτονική χώρα και τα παρέδιδε στον 49χρονο που τα διακινούσε στην Ελλάδα

Ένας 58χρονος και ένας 49χρονος συνελήφθησαν σε χώρο στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη με 53 κιλά χασίς που έκρυβαν σε πλαστικά μπιτόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι δύο αλλοδαποί με καταγωγή από την Αλβανία συνελήφθησαν την Πέμπτη το πρωί στην περιοχή των Διαβατών, την ώρα που μεταφόρτωναν το φορτίο κάνναβης από το ένα όχημα στο άλλο.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο ρόλος του 58χρονου ήταν να εισάγει τα ναρκωτικά από γειτονική χώρα και να τα παραδίδει στον 49χρονο, ο οποίος φρόντιζε για την παραλαβή, την αποθήκευση και την διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία την ώρα που μεταφόρτωναν την κάνναβη σε φορτηγό

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο καλά οργανωμένης και συντονισμένης επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον 49χρονο με το όχημά του και τον 58χρονο με Ι.Χ. φορτηγό σε χώρο στάθμευσης φορτηγών στην περιοχή των Διαβατών.

Σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τέσσερα πλαστικά μπιτόνια, που περιείχαν 20 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ από το Ι.Χ. φορτηγό επτά μπιτόνια με 32 δέματα ακατέργαστης κάνναβης.

Εκκρεμεί καταδίκη για τον 58χρονο

Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 49χρονου, στην περιοχή των Συκεών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2.350 ευρώ, 259,3  γραμμάρια κοκαΐνης, 8 κινητά τηλέφωνα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, και υλικά για την τυποποίηση και συσκευασία των ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι για τον 58χρονο εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για παράβαση του ίδιου αδικήματος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρους τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024