Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Macan: Mόνο ως ηλεκτρική στην Ευρώπη στο άμεσο μέλλον

Porsche Macan: Mόνο ως ηλεκτρική στην Ευρώπη στο άμεσο μέλλον

Η Porsche αποφάσισε να αποσύρει από την προσεχή άνοιξη την Macan ICE από την ευρωπαϊκή αγορά λόγω των νέων ευρωπαϊκών κανόνων κυβερνοασφάλειας

Συνήθως είναι οι αυστηρές προδιαγραφές που αφορούν τις εκπομπές ρύπων που οδηγούν τους κατασκευαστές να περιορίσουν την γκάμα ενός μοντέλου στην ηλεκτροκίνητη έκδοση, ωστόσο στην περίπτωση της Macan συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ως γνωστόν προς το παρόν η Macan είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με κινητήρες εσωτερικής καύσης με την Porsche να εξελίσσει από καιρό την νέα γενιά του μοντέλου η οποία θα αξιοποιήσει αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία.

Με δεδομένη την έμφαση που έχει δώσει η Porsche στην εξέλιξη του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού SUV, το αρχικό της πλάνο προέβλεπε ότι μαζί με την ηλεκτρική Macan η οποία αναμένεται εντός του 2024, θα διατίθετο και η ήδη γνωστή συμβατική έκδοση του μοντέλου με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε μια βελτιωμένη εκδοχή με στοχευμένες αναβαθμίσεις.

Με δεδομένη την μεταβατική εποχή που διανύουμε, υπό το συγκεκριμένο σκεπτικό, ουσιαστικά η νέα, ηλεκτρική γενιά της Macan θα συνυπήρχε για κάποια χρόνια με την ανανεωμένη εκδοχή της με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και αυτό δεν αποκλείεται να ισχύσει για τις αγορές εκτός Ευρώπης, ωστόσο στη γηραιά ήπειρο, από την προσεχή άνοιξη η μοναδική επιλογή για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια Macan θα είναι να περιμένουν την νέα ηλεκτρική της έκδοσης καθώς αυτές με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πάψουν να διατίθενται.

Ο λόγος αυτής της απόφασης δεν είναι ωστόσο οι προδιαγραφές εκπομπών ρύπων αλλά οι νέοι κανόνες κυβερνοασφάλειας οι οποίοι ψηφίστηκαν πρόσφατα και θα τεθούν σε ισχύ στο άμεσο μέλλον στην Ευρώπη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Porsche, η αναβάθμιση των προδιαγραφών της Macan ICE η οποία εξελισσόταν ήδη πολύ πριν ψηφιστούν οι συγκεκριμένοι κανόνες, ώστε να συμβαδίζει με αυτούς είναι επιχειρηματικά ασύμφοροι για τη γερμανική φίρμα, η οποία ως εκ τούτου να διακόψει τις πωλήσεις της συμβατικής Macan από την προσεχή άνοιξη στις χώρες των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Έτσι η Macan με κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν θα είναι διαθέσιμη από την άνοιξη του 2024 στις Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Σουηδία ενώ πιθανότατα λόγω Brexit θα εξακολουθεί να διατίθεται στην Μεγ. Βρετανία.

Να σημειωθεί ότι η Macan ICE αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της γερμανικής φίρμας με ιδιαίτερη απήχηση στην Ευρώπη, έχοντας σωρεύσει τους πρώτους 10 μήνες του 2023 πάνω από 10.000 μονάδες πωλήσεων και μένει να αποδειχθεί αν η επερχόμενη Macan EV η οποία προδιαγράφεται σαφώς ακριβότερη θα μπορεί να αναπληρώσει το κενό.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024