Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Γύρισε όλο τον κόσμο ζώντας με 10 δολάρια τη μέρα - 9 χρόνια από τη ζωή μιας απίθανης 30χρονης

ΗΠΑ: Γύρισε όλο τον κόσμο ζώντας με 10 δολάρια τη μέρα – 9 χρόνια από τη ζωή μιας απίθανης 30χρονης

Τα πούλησε όλα κι έφυγε - Πώς ξεκίνησε η περιπέτειά της και τι συμβουλεύει τους ταξιδιώτες η τολμηρή γυναίκα που πήγε σε 80 χώρες

Η Leslie McNair από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η θηλυκή έκδοση ενός συνδυασμού μεταξύ του Φιλέα Φογκ και του Ιντιάνα Τζόουνς.

Άλλωστε η ιστορίας της 30χρονης από το Οχάιο προσομοιάζει περισσότερο με μυθιστορηματικού ήρωα. Ενός ήρωα που περιπλανιέται, διψώντας για ταξίδι, αναζήτηση κι εν τέλει… ζωή.

Από το Οχάιο, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου

Όλα αυτά ξοδεύοντας μόλις 10 δολάρια τη μέρα, στην αναζήτηση του δικού τις «ιερού δισκοπότηρου», σε 80 χώρες του πλανήτη. Σε μια δοκιμασία επιβίωσης η οποία διήρκεσε εννέα ολόκληρα χρόνια.

Σε συνέντευξή της στο YouTube, η ίδια περιέγραψε πώς κατάφερνε να επιβιώνει, να συνεχίζει το ταξίδι της στη γνώση και ν’ αποκτά απίστευτες εμπειρίες, γευόμενη στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες, πολιτισμούς και απλούς ανθρώπους.

Όπως ανέφερε, είναι νομάδα εδώ και εννιά χρόνια, ενώ για την ίδια δεν αποτέλεσε εμπόδιο η έλλειψη τηλεφώνου.

«Δεν είχα ποτέ smartphone στη ζωή μου, οπότε μου αρέσει πολύ να σημειώνω οδηγίες για να φτάσω κάπου», εξήγησε.

«Έχω ένα laptop, οπότε, όταν βρίσκομαι στο σπίτι κάποιου ή σ’ έναν ξενώνα, μπορώ να επικοινωνήσω με ανθρώπους και να κάνω σχέδια ή να κλείσω μια πτήση ή οτιδήποτε άλλο. Όμως, όταν είμαι έξω από το σπίτι, θέλω να ζω τη στιγμή, με τους ανθρώπους γύρω μου. Δεν μου αρέσει να στέλνω μηνύματα σε κάποιον που μου λείπει πίσω στο σπίτι».

Όλα ξεκίνησαν τυχαία

Η Leslie ξεκίνησε την περιπέτειά της στον κόσμο μετά την αποφοίτησή της από το κολέγιο και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Είπε ότι ο νέος τρόπος ζωής ανέκυψε «τυχαία» για την ίδια και ότι ξεκίνησε μ’ ένα ταξίδι στην Ευρώπη με μια φίλη της.

Ενώ η φίλη της επέστρεψε στο σπίτι της στις ΗΠΑ, έχοντας νοσταλγήσει τη χώρα τους, η Leslie αποφάσισε να συνεχίσει να ταξιδεύει και τώρα έχει πάει σε κάθε ήπειρο και σε περίπου 80 χώρες.

«Τα πούλησα όλα κι έφυγα»

Αναλογιζόμενη τον χρόνο που έχει ξοδέψει στον δρόμο, λέει: «Πούλησα τα πάντα και δεν ήξερα πότε θα επιστρέψω… Δεν φανταζόμουν πόσο καιρό θα ταξίδευα, αλλά δεν περίμενα να φτάσω τα εννέα χρόνια.

«Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι θα μπορούσαν πραγματικά να απολαύσουν αυτή τη ζωή και κάποιοι θα τη μισούσαν».

Ενώ η Leslie λέει ότι πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι «σούπερ πλούσια», λόγω του τωρινού τρόπου ζωής της, ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν ισχύει και ότι απλώς έχει μάθει την… τέχνη του να ζεις με λίγα χρήματα.

«Ζω με 10 δολάρια την μέρα και σε 9 χρόνια έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο»

Ο προϋπολογισμός του ταξιδιού της κοστίζει λιγότερο από 10 δολάρια τη μέρα, που, όπως λέει, είναι λιγότερα απ’ ό,τι αν ζούσε στην πατρίδα της στις ΗΠΑ.

Για να έχει κάποια χρήματα, προκειμένου να χρηματοδοτεί τα ταξίδια της, η Leslie προσπαθεί να βρίσκει δουλειά κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιπλάνησής της, κυρίως σε «πλούσιες χώρες», όπου θα σταματήσει για «τουλάχιστον έναν ή δύο μήνες».

Η Leslie συμπληρώνει ότι, μόλις βρίσκει δουλειά, αγοράζει ένα φθηνό κινητό τηλέφωνο για να στέλνει μηνύματα, να κάνει κλήσεις και να επικοινωνεί με τον εργοδότη της.

Οδηγός επιβίωσης

Παράλληλα, επειδή ταξιδεύει συνέχεια, η 30χρονη έχει πραγματικά μάθει και μιαν άλλη… τέχνη: να έχει λίγα υπάρχοντα, τα οποία να χωρούν μέσα σ’ ένα σακίδιο. Έτσι, μπορεί να μετακινείται ευκολότερα.

«Γνωρίζω ανθρώπους και κάποιοι καταλήγουν να γίνονται καλοί φίλοι μου. Μου αρέσει να μένω στο σπίτι τους, καμιά βδομάδα. Οι δυο μέρες μπορεί να είναι απλά χαλαρές: να δούμε μια ταινία, να κάνω έναν περίπατο ή απλούστατα να να κάνω και τόσα πολλά πράγματα».

Άλλες φορές έχω τη διάθεση να κάνω ωτοστόπ και να κοιμάμαι σε ένα νέο μέρος κάθε βράδυ. Ωστόσο, τελευταία μου αρέσει να κρατάω τις στενές φιλίες που κάνω και να περάσω τουλάχιστον μία ή δύο εβδομάδες σε ένα μέρος που αγαπώ πραγματικά».

Η συμβουλή της

Όσον αφορά σ’ ένα από τα αγαπημένα της μέρη για ταξίδι, η Leslie λέει ότι είναι η Αφρική.

Εξηγώντας το γιατί, εξηγεί: «Η συμβουλή μου είναι η εξής: Πηγαίνετε στην Αφρική! Αυτή είναι η καλύτερη ήπειρος για ταξίδια κατά τη γνώμη μου. Νομίζω ότι καταρρίπτει γρήγορα τη συνήθεια της »ζωής μες στις ανέσεις» και συναντάς αμέσως απίστευτους ανθρώπους».

Πηγή φωτογραφιών: YouTube @Jenncysworld

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024