Ιαπωνία: Ανατίναξε το σπίτι του προσπαθώντας να σκοτώσει μία κατσαρίδα
Το περιστατικό, συνέβη νωρίς την Κυριακή (10/12), στην πόλη Kumamoto.
Ένας άνδρας στην Ιαπωνία προκάλεσε κατά λάθος έκρηξη στο διαμέρισμά του, ενώ προσπαθούσε να εξολοθρεύσει μια κατσαρίδα.
Το περιστατικό, συνέβη νωρίς την Κυριακή (10/12), στην πόλη Kumamoto, περίπου 230 μίλια νοτιοδυτικά της Χιροσίμα. Ο άνδρας βρισκόταν στο διαμέρισμά του, όταν εντόπισε την κατσαρίδα. Σε μια προσπάθεια να εξοντώσει το έντομο, ψέκασε σημαντική ποσότητα εντομοκτόνου. Ωστόσο, μόλις ένα λεπτό μετά τον ψεκασμό, σημειώθηκε έκρηξη, ανατινάζοντας ένα παράθυρο του μπαλκονιού του διαμερίσματος.
Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα ο κάτοικος να τραυματιστεί ελαφρά. Η αστυνομική έρευνα για το περιστατικό αποκάλυψε σημάδια φωτιάς κοντά στο kotatsu του θύματος, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό τραπέζι θέρμανσης. Η λεπτομέρεια αυτή υποδηλώνει ότι το εντομοκτόνο μπορεί να ήρθε σε επαφή με ηλεκτρική πηγή, προκαλώντας την έκρηξη.
Ο άντρας σε μια προσπάθεια να εξοντώσει το έντομο, ψέκασε σημαντική ποσότητα εντομοκτόνου
Το Εθνικό Κέντρο Καταναλωτικών Υποθέσεων της Ιαπωνίας (National Consumer Affairs Center of Japan ) έχει εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση εντομοκτόνων κοντά σε ηλεκτρικές πρίζες, καθώς έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για εκρήξεις που συνδέονται με τέτοιες πρακτικές. Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με την κακή χρήση των οικιακών χημικών ουσιών.
Αυτή η περίπτωση στο Kumamoto δεν είναι μεμονωμένη. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο όπου προσπάθειες εξόντωσης ζωυφίων με μη συμβατικές ή υπερβολικές μεθόδους οδήγησαν σε ατυχήματα ή καταστροφές. Τέτοια περιστατικά υπογραμμίζουν τη σημασία της τήρησης των οδηγιών ασφαλείας κατά τη χρήση χημικών προϊόντων, ιδίως σε περιορισμένους χώρους όπως τα διαμερίσματα.
- Κύπρος: Σάλο προκαλεί η Ολγκίν που αποκαλεί τα Κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου»
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας


