Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίθανο: Oι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα πληρώνουν το νερό για να κάνουν ντους μετά τα ματς

Απίθανο: Oι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα πληρώνουν το νερό για να κάνουν ντους μετά τα ματς

Η κυβέρνηση της Καταλονίας θα εφαρμόσει αυστηρά μέτρα κατά της ξηρασίας, κάτι που θα επηρεάσει και την ομάδα της Μπαρτσελόνα

Η Κυβέρνηση της Καταλονίας θα εφαρμόσει αυστηρά μέτρα εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή τα τελευταία χρόνια, κάτι που θα επηρεάσει και τους αθλητικούς συλλόγους στο συγκεκριμένο κρατίδιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Καταλονία έχει υποστεί μια μακροχρόνια ξηρασία που ξεκίνησε πέρυσι. Σύμφωνα με το «Reuters», οι βροχοπτώσεις στην Ισπανία από τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν περίπου 17 τοις εκατό κάτω από τον μέσο όρο των 30 ετών. Αυτό οδήγησε την καταλανική κυβέρνηση να λάβει μια σειρά δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης μιας «προ-έκτακτης φάσης». Όμως, ενώ άλλες επαρχίες και πόλεις της περιοχής είχαν ήδη λάβει ειδικά μέτρα, η κατάσταση στη Βαρκελώνη παρέμεινε σχετικά αμετάβλητη.

Η κυβέρνηση της Καταλονίας θα εφαρμόσει αυστηρά μέτρα κατά της ξηρασίας, κάτι που θα επηρεάσει και την ομάδα της Μπαρτσελόνα

Αυτό δεν συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι οι λογαριασμοί νερού θα αυξηθούν στην πόλη. Η επιτρεπόμενη κατανάλωση νερού, εν τω μεταξύ, έχει μειωθεί από 230 λίτρα την ημέρα σε 210. Οι αρχές της Καταλονίας έχουν προειδοποιήσει ότι η Βαρκελώνη μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρει γλυκό νερό με σκάφος τους επόμενους μήνες, με μια μονάδα καθαρισμού που χρησιμοποιείται ήδη για να αντισταθμίσει τη μείωση του νερού από πηγάδια και ποτάμια.

Πώς θα επηρεάσει την Μπαρτσελόνα

Οι αρχές έχουν παρατηρήσει ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ είτε στο προπονητικό κέντρο, με αποτέλεσμα να επιβληθεί μια «απαγόρευση» στους παίκτες της Μπαρτσελόνα και να κάνουν μπάνιο στο σπίτι τους.

Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα επηρεάσει και την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα, καθώς αναμένεται να «απαγορευτεί» στους παίκτες των Μπλαουγκράνα να κάνουν ντους μετά τις προπονήσεις ή μετά τους αγώνες. Αν θέλουν οι ποδοσφαιριστές του Τσάβι να κάνουν ντους θα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού από την τσέπη τους.

Ο Υπουργός Κλιματικής Δράσης, Τροφίμων και Αγροτικής Ατζέντας, Ντέιβιντ Μάσπορτ, τόνισε ότι πρέπει όλοι στην Καταλονία να συμβάλουν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της ξηρασίας. «Αυτό που πρέπει να κάνει η Μπαρτσελόνα είναι να αντισταθμίσει το νερό που χρησιμοποιεί με άρδευση και να εξοικονομήσει με ντους. Είτε στο «Μοντζουίκ» (γήπεδο) είτε στο Ciutat Esportiva (προπονητική εγκατάσταση). Όλος αυτός ο εξοπλισμός καταναλώνει πολύ νερό και έχει την υποχρέωση να μειώσει την αποζημίωση τους. Αν θέλει η Μπαρτσελόνα να συνεχίσει να κάνει ντους, θα πρέπει να αποζημιώσει ακόμη περισσότερο για αυτό που καταναλώνει», ανέφερε ο Μάσπορτ στο ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SAR. 

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024