Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα, έχουμε πρόβλημα... (pics, vid)

Μπαρτσελόνα, έχουμε πρόβλημα… (pics, vid)

Η Μπαρτσελόνα είδε την εξαιρετική Χιρόνα να βγάζει στη... φόρα τα προβλήματα της, ο Τσάβι έχει να βρει λύσεις σε πολλά ζητήματα και γενικότερα οι «μπλαουγκράνα» διανύουν μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο το repeat στην Ισπανία και το Champions League, όμως μέχρι στιγμής η εικόνα της δεν είναι αυτή που περίμενε ο Τσάβι στην αρχή της χρονιάς.

Οι μπλαουγκράνα δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα της περσινής σεζόν, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι και δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει τη La Liga, αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Η ομάδα του Τσάβι το βράδυ της Κυριακής έπαιξε καταλανικό ντέρμπι με τη μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Χιρόνα και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.

Τι συμβαίνει με την Μπαρτσελόνα του Τσάβι τη φετινή σεζόν

Το τελικό 4-2 για τη Χιρόνα πέρασε ένα διπλό μήνυμα, αφού έδειξε ότι φέτος οι φιλοξενούμενοι είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα, αλλά και πως η Μπαρτσελόνα έχει… πρόβλημα και πιθανότατα σοβαρό. Το γεγονός ότι έμεινε στο -7 από τη Χιρόνα και την κορυφή προς το παρόν δεν λέει κάτι, αφού είναι πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν και διορθώνεται.

Όμως η αμυντική της λειτουργία, το ντεφορμάρισμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και οι κακές επιλογές στην επίθεση την έχουν φέρει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και βαθμολογικά και αγωνιστικά.

Τα 18 γκολ σε 16 παιχνίδια και η σύγκριση

Τα 4 γκολ που έβαλε η Χιρόνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν λίγα μπροστά στις φάσεις που δημιούργησε και στις προϋποθέσεις που είχε σε αυτές. Μαζί με αυτά τα τέρματα, πλέον η Μπάρτσα έχει δεχτεί 18 τέρματα σε 16 παιχνίδια στη La Liga, την ώρα που πέρσι σε 37 ματς είχε φάει τον ίδιο αριθμό τερμάτων.

Η άμυνα της ομάδας του Τσάβι θέλει μεγάλη βελτίωση, αν θέλει να πάει για πρωτάθλημα και φέτος. Ο Ντόβμπικ εξέθεσε ανεπανόρθωτα την άμυνα των Καταλανών, πήρε όλες τις μονομαχίες και γενικά έδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός σέντερ φορ. Από τον κόσμο της Μπαρτσελόνα επικρατεί προβληματισμός για την ομάδα και την εικόνα της, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και για αυτό τον λόγο είναι στην 4η θέση στο -7 από την πρώτη θέση και στο -5 από τη Ρεάλ.

Ο «Λέβα», οι χαμένες ευκαιρίες και η επιθετική λειτουργία

Το μεγάλο θέμα μπορεί να φαίνεται ότι είναι στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, αλλά και στην επίθεση έχει σοβαρό πρόβλημα. Μπορεί να έχει σκοράρει 30 τέρματα, όμως χάνει πολλές και κλασικές ευκαιρίες και δεν μπορεί να βρει δίχτυα. Στο παιχνίδι με τη Χιρόνα είχε 31 σουτ, όμως βρήκε μόλις 2 γκολ. Αν δεν βελτιωθεί στην τελική προσπάθεια δεν παίζει να «κυνηγήσει» τον τίτλο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ωστόσο είναι και η κατάσταση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ έχει μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν και περνάει ένα μίνι ντεφορμάρισμα. Κάτι που φαίνεται και από τα στατιστικά του, αλλά και από τις χαμένες ευκαιρίες που έχει. Στις καθυστερήσεις του ματς με τη Χιρόνα έχασε μια ευκαιρία με κεφαλιά που δεν χάνεται για το επίπεδο του, ενώ γενικά έχει τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες στην ομάδα τη φετινή σεζόν.

Ο «Λέβα» έχει 12 κλασικές ευκαιρίες φέτος σε 16 ματς, δείγμα του ότι έχει πέσει η απόδοση του, ενώ ακολουθούν για την Μπαρτσελόνα οι Ραφίνιια (5) και Φεράν Τόρες (4). Με λίγα λόγια η Μπάρτσα «πονάει» και στην άμυνα και στην επίθεση της και ο Τσάβι καλείται να βρει άμεσα λύση, ειδάλλως θα έχει ο ίδιος πρόβλημα.

Ο Καταλανός πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και νυν προπονητής δεν έχει διαχειριστεί σωστά μέχρι στιγμής τη σεζόν στην Μπαρτσελόνα, υπάρχει γκρίνια στις τάξεις του κόσμου, ενώ η Μπάρτσα δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή συμπαγή ομάδα.

Τα σενάρια γύρω από το μέλλον του Τσάβι έχουν ξεκινήσει ήδη, η διοίκηση προς το παρόν τον εμπιστεύεται πλήρως, όμως η αλήθεια είναι ότι κάτι δεν πάει καλά στη φετινή Μπαρτσελόνα. Κάτι που φαίνεται στα περισσότερα παιχνίδια της, διότι κερδίζει αρκετά παιχνίδια δύσκολα, δεν πείθει με τις εμφανίσεις της, ενώ έχει πληγεί και από απουσίες, με αυτή του Γκάβι μέχρι το τέλος της σεζόν να είναι η σημαντικότερη.

Η βαθμολογία της La Liga

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024