Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αναπαλαίωση του υδατόπυργου Κηφισιάς

Αναπαλαίωση του υδατόπυργου Κηφισιάς

Αποκαταστάθηκε η διάβρωση στο τοπόσημο της περιοχής.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιτόπιας αναπαλαίωσης – συντήρησης του Υδατόπυργου Κηφισιάς που βρίσκεται μπροστά από το Άλσος Κηφισιάς. Ο Υδατόπυργος, κατασκευάστηκε το 1910 και αποτελεί μέρος της ιστορίας  του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος συγχαίρει τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαδόπουλο και τα μέλη του ΔΣ του ΝΠΔΔ «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» για το έργο και την εξεύρεση εξειδικευμένης εταιρείας η οποία προχώρησε στην επιτόπια αναπαλαίωση του Υδατόπυργου Κηφισιάς.

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος ενημερώνει για το έργο: «Η διάβρωσή του σε επικίνδυνο βαθμό με την πάροδο των ετών καθιστούσε επιτακτική την συντήρησή του για λόγους ασφαλείας. Η αρχική τεχνική υπόδειξη να αντικατασταθεί με πανομοιότυπου τύπου κατασκευή κατά το έτος 2020, προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις με συνέπεια την αναζήτηση λύσης επιτόπιας συντήρησης.

Με νέο μανδύα

Μετά από επίπονες προσπάθειες υλοποιήθηκε το εξειδικευμένο έργο της ασφαλούς παραμονής του στον χώρο της κατασκευής του. Η σημερινή του μορφή είναι ενισχυμένη με νέο μεταλλικό μανδύα πάχους 10 χιλιοστών, με σκυροδέτηση της βάσης του, με ειδική αντισκωριακή προστασία των οπλισμών του καθώς και με επιπρόσθετη προστασία του εσωτερικού του μέρους με φραγή των διαβρώσεων και διείσδυσης υγρασίας. Αναμένεται και η τοποθέτηση ειδικού διακοσμητικού φωτισμού ανάδειξης του μνημείου την νύχτα».

Ο Υδατόπυργος Κηφισιάς παρουσιάζει μορφολογικά στοιχεία όπως σιδηρά κιονόκρανα,  βάνα εξόδου του νερού με  σωλήνωση απορροής, διάτρητη ταινιωτή βάση  με  επιγραφή, χαρακτηριστικά που τον εντάσσουν στη νεότερη βιομηχανική ιστορία της χώρας. Χρησίμευε για το πότισμα δένδρων και φυτών του Άλσους αλλά και των άλογων δημόσιας χρήση αμαξών που εξυπηρετούσαν τους επιβάτες του τραίνου προς το Κεφαλάρι.

inSports

Περιζήτητος ο Πινέδα – Ομάδες στο Μεξικό ψάχνουν τρόπο να τον επαναπατρίσουν

Νέα μεξικάνικα δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα στα ρεπορτάζ της Μοντερέι και της Αμέρικα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024