Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το νέο ψηφιακό εργαλείο που σε συνδέει με την αγορά εργασίας

Το νέο ψηφιακό εργαλείο που σε συνδέει με την αγορά εργασίας

Ανοίγει το δρόμο στις αναζητήσεις στον αχανή κόσμο των διαδικτυακών αγγελιών εργασίας.

Στην εποχή των τεχνολογικών επιτευγμάτων και της φοβερής ταχύτητας διάδοσης των πληροφοριών η αγορά εργασίας θα ήταν αδύνατον να μην επηρεαστεί.

Παρά την πρόοδο σχεδόν σε όλους τους τομείς, που για ορισμένους δεν υπάρχει, παραμένει εξαιρετικά δύσκολο να γνωρίζουμε με ακρίβεια ποιες δεξιότητες είναι οι πιο περιζήτητες από τους ευρωπαίους εργοδότες. Επίσης, πρόκειται για κάτι που ποικίλει από χώρα σε χώρα, σε ολόκληρη την ΕΕ.

Για να βοηθήσει, η Eurostat, δημοσίευσε σήμερα ένα νέο διαδραστικό εργαλείο που ανοίγει το δρόμο στις αναζητήσεις -με τις περιζήτητες δεξιότητες- στον αχανή κόσμο των διαδικτυακών αγγελιών εργασίας εντός της ΕΕ.

Το εργαλείο στοχεύει να εξυπηρετήσει κυρίως τους φοιτητές που θα κληθούν να αποφασίσουν για την πορεία των σπουδών τους. Τους κατόχους θέσεων εργασίας που επιθυμούν να διατηρήσουν σε καλό βαθμό τις δεξιότητές τους ή να αλλάξουν θέση εργασίας και τέλος τους ανέργους που αναζητούν εργασία. Μπορεί επίσης να προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες στις εταιρείες πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού.

Το νέο αυτό εργαλείο κυκλοφορεί στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων»

Με την χρήση του νέου ψηφιακού εργαλείου της Eurostat μπορείτε να επιλέξετε ένα επάγγελμα που σας ενδιαφέρει και να δείτε τις δεξιότητες που ζητούνται συχνότερα στις ηλεκτρονικές αγγελίες εργασίας (OJAs) με τα δεδομένα να εξάγονται μεταξύ 2019 και 2022.

Οι τρεις διαφορετικές υποκατηγορίες

Το εργαλείο διαθέτει διάφορες απεικονίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάταξης των 10 κορυφαίων δεξιοτήτων και της εξέλιξης της ζήτησης. Εκτός από την επισκόπηση όλων των δεξιοτήτων, μπορείτε να τις εμφανίσεις κατανεμημένες σε 3 διαφορετικές υποκατηγορίες: γενικές, ειδικές και ψηφιακές δεξιότητες.

Οι γενικές δεξιότητες είναι περιζήτητες σε όλους τους τύπους επαγγελμάτων και περιλαμβάνουν κυρίως τις λεγόμενες κοινωνικές δεξιότητες, όπως η εργασία σε ομάδες, η ανάπτυξη δημιουργικών ιδεών ή η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Όσον αφορά τις ειδικές δεξιότητες, υπάρχουν στενοί δεσμοί με συγκεκριμένα επαγγέλματα ή με τον τομέα όπου επικρατεί ένα περιορισμένο φάσμα επαγγελμάτων.

Οι ψηφιακές δεξιότητες συνδέονται με την κωδικοποίηση ή απλά με τη χρήση του Microsoft Office.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024