Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σέρρες: Η στιγμή που λύκοι εισβάλλουν σε χωράφι όπου οργώνει αγρότης - Κραυγή αγωνίας μετά τις επιθέσεις

Σέρρες: Η στιγμή που λύκοι εισβάλλουν σε χωράφι όπου οργώνει αγρότης – Κραυγή αγωνίας μετά τις επιθέσεις

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις λύκων, βίντεο ντοκουμέντο από το Μετόχι Σερρών κόβει την ανάσα - Οι κάτοικοι περιοχών του νομού ζητούν βοήθεια από την Πολιτεία

Σταματημό δεν έχουν οι επισκέψεις λύκων σε πολλές περιοχές του νομού Σερρών, σε μέρη όπου κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ οι πρόσφατες επιθέσεις των άγριων ζώων έχουν αυξήσει την ανησυχία των κατοίκων τους.

Όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο, οι λύκοι δεν διατάζουν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε μία αγέλη λύκων εισέβαλε σ’ ένα χωράφι την ώρα που το δούλευε ένας αγρότης.

Οργώνοντας με τους λύκους

Ο άνδρας όργωνε, οδηγώντας το τρακτέρ του, κι άξαφνα είδε τα ζώα να τον κοιτούν και να βαδίζουν πλάι στ’ όχημά του. Το τρομακτικό σκηνικό έλαβε χώρα στο Μετόχι Σερρών, δηλαδή σε μία από τις περιοχές όπου υπάρχουν συχνά θεάσεις λύκων.

Ο αγρότης δήλωσε πως οι λύκοι δεν τρόμαξαν από την παρουσία του ανθρώπου και του μηχανήματός του, αντιθέτως παρέμειναν στο σημείο παρατηρώντας τον.

Όπως είπε, δεν είναι παράξενο το να δει κανείς λύκους στην περιοχή, αλλά το παράδοξο είναι πως αφενός ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί, αφετέρου τα άγρια ζώα δείχνουν πολύ εξοικειωμένα με την παρουσία ανθρώπων.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως τα ζώα έτρεχαν πίσω από το μηχάνημά του απ’ όπου εκείνος περνούσε, μέχρι αργά το βράδυ που ολοκλήρωσε τις εργασίες του.

Τρόμος

Στην τελευταία επίθεσή τους, λύκοι κατασπάραξαν δυο σκυλιά στις Σέρρες. Οι κάτοικοι στην περιοχή είναι σε απόγνωση, έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές και εφιστούν την προσοχή σε όσους κινούνται στο Μετόχι, στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας, στα Άνω Καμενίκια και στα Μελενικιώτικα.

Ένα από τα σκυλιά που κατασπαράχτηκαν από τους λύκους

Οι λύκοι μπορούν να κυνηγούν μοναχικά ή κατά ζευγάρια και, μάλιστα, έχουν συνήθως υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στο κυνήγι από ό,τι οι μεγάλες αγέλες. Έχουν παρατηρηθεί μοναχικά άτομα να καταβάλλουν μεγάλα θηράματα χωρίς βοήθεια.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024