Ρέντη: Ραγδαίες εξελίξεις – Ταυτοποίηθηκε άτομο που εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα
Σε σωλήνα εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας εντοπίστηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία DNA που ταυτοποιήθηκαν - Δεν ανήκουν στον 18χρονο
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στο Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.
Ανάμεσα στα αντικείμενα και τα πειστήρια που εντόπισε η αστυνομία στο σημείο των επεισοδίων περιλαμβάνεται και ένας σωλήνας εκτόξευσης ναυτικής φωτοβολίδας.
DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα
Το συγκεκριμένο αντικείμενο μπήκε από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των ερευνών και φαίνεται ότι έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στον συγκεκριμένο σωλήνα εντοπίστηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία DNA.
Τα ευρήματα αυτά ταυτοποιήθηκαν και ανήκουν σε άτομο που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες.
Όπως επισημαίνεται το συγκεκριμένο άτομο είναι νεαρής ηλικίας ενώ δεν έχει συλληφθεί. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν η συγκεκριμένη φωτοβολίδα ήταν αυτή που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.
Για τη νέα αυτή εξέλιξη έχουν ενημερωθεί οι δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση.
Στο μεταξύ μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε φωτοβολίδα κατά το αστυνομικού κρίθηκε προφυλακιστέος. Λίγο πριν την απολογία του είχε καταθέσει αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, με το αίτημα να απορρίπτεται από τις δικαστικές αρχές.
Άλλαξε υπερασπιστική γραμμή
Αρχικά στην προανακριτική ο 18χρονος είχε πει πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν στόχευσε τον αστυνομικό. Όπως έλεγε η φωτοβολίδα βρήκε στο οδόστρωμα ενώ στη συνέχεια είδε τον αστυνομικό γονατισμένο και δίπλα τους συναδέλφους του.
Ωστόσο, τώρα ο 18χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του απέσυρε την ομολογία του, αλλάζοντας υπεραστική γραμμή και δηλώνοντας πως έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν ξέρει εάν ήταν εκείνη που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.
Παράλληλα, ο 18χρονος υποστήριξε πως υπήρξε και άλλο άτομο σε κοντινή απόσταση, πίσω από ένα αυτοκίνητο, το οποίο έριξε μία φωτοβολίδα προς την πλευρά του αστυνομικού.
Όπως είπε ο κατηγορούμενος, δεν μπορεί να τον περιγράψει, ενώ ζήτησε να ελεγχθεί εάν ο αστυνομικός χτυπήθηκε από τη δική του φωτοβολίδα.
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Επισκοπή
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442