Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το απίστευτο κόλπο για να εξοικονομήσετε βενζίνη

Το απίστευτο κόλπο για να εξοικονομήσετε βενζίνη

Για βέλτιστα αποτελέσματα φροντίστε να καθαρίζετε επιμελώς και τους τροχούς

Όσο και να το βαριέστε και να το αναβάλλετε, η καθαριότητα του αυτοκινήτου σας εκτός από την αισθητική ικανοποίηση που σας προσφέρει, θα ανακουφίσει την τσέπη σας σε ό,τι αφορά τα καύσιμα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική ATS Euromaster ένα καθαρό αυτοκίνητο είναι πιο αποδοτικό αεροδυναμικά και αυτό συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση κατανάλωσης καυσίμου, πόσο μάλλον εάν ο οδηγός κινείται σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο.

Ένα καθαρό αυτοκίνητο είναι πιο αποδοτικό αεροδυναμικά

Η έρευνα παράλληλα έρχεται να καταρρίψει τον μύθο που ήθελε τα βρώμικα αυτοκίνητα να είναι πιο οικονομικά σε κατανάλωση. Σύμφωνα με αυτόν,  η ανομοιομορφία που δημιουργείται στις επιφάνειές του αμαξώματος εξαιτίας των ρύπων λειτουργεί όπως και τα ομοιόμορφα μικρά βαθουλώματα που έχει ένα μπαλάκι του γκολφ.

Τα εν λόγω βαθουλώματα όντως αυξάνουν την απόσταση που μπορεί να ταξιδέψει στον αέρα το μπαλάκι του γκολ σε σχέση με ένα μπαλάκι που είναι απολύτως λείο.

Εξοικονόμηση έως και 10%

Ένα αυτοκίνητο που καθαρίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να εξοικονομήσει έως και 10% καύσιμο έναντι ενός αυτοκινήτου που δεν καθαρίζεται ποτέ, σύμφωνα με τους Βρετανούς, προφανώς αν διανύει τη συντριπτική πλειοψηφία των χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με το carandmotor, ένα καθαρό εξωτερικά αυτοκίνητο εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το αεροδυναμικά σχεδιασμένο αμάξωμά του, ενώ αντίθετα οι ρύποι που συγκεντρώνονται πάνω στο αμάξωμα αυξάνουν την αεροδυναμική αντίσταση και κατά συνέπεια την κατανάλωση καυσίμου.

Για βέλτιστα αποτελέσματα φροντίζουμε να καθαρίσουμε σωστά και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου αλλά και τους θόλους των τροχών γιατί εκεί συσσωρεύεται λάσπη και λοιποί ρύποι που εντείνουν την περιδίνηση του αέρα στο συγκεκριμένο σημείο.

Sports in

Oι Πρωταθλητές Ευρώπης «πάτησαν» την ΑΕΚ και βλέπουν... κούπα (3-0)

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Youth League, η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League K19 και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024