Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατάρ: Ηγέτες της Χαμάς πιθανόν να έφυγαν από το Κατάρ και τον Λίβανο για Αλγερία-Τουρκία

Κατάρ: Ηγέτες της Χαμάς πιθανόν να έφυγαν από το Κατάρ και τον Λίβανο για Αλγερία-Τουρκία

Πληροφορίες που κάνουν λόγο πως το Κατάρ δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των ηγετών της Χαμάς κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες σε ισραηλινά μέσα.

Πληροφορίες από Ισραηλινά μέσα αναφέρουν πως αρκετοί ηγέτες της Χαμάς έφυγαν από το Κατάρ για άγνωστο προορισμό, απενεργοποιώντας τα τηλέφωνά τους και μη δεχόμενοι κλήσεις, μετέδωσε το αραβόφωνο κανάλι του ΚΑΝ επικαλούμενο πηγές στη Ντόχα το βράδυ της Τρίτης.

Πηγές με συγκεχυμένες πληροφορίες ως προς τον τόπο, κάνουν λόγο πως οι ηγέτες της Χαμάς σκέφτονται να μεταβούν ή έχουν μεταβεί στην Αλγερία. Οι διαπραγματεύσεις θεωρούνται πως απομακρύνονται περαιτέρω.

Οι ηγέτες της Χαμάς έχουν επικηρυχθεί από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου – Θεωρείται πως τόσο η Μοσάντ, όσο και η Sayeret Matkal έχουν αναλάβει την εξόντωσή τους

Επιπλέον, την Τρίτη, το ειδησεογραφικό κανάλι KAN μετέδωσε ότι ο Σάλεχ αλ Αρούρι, υψηλόβαθμο μέλος της Χαμάς, εγκατέλειψε τη συνήθη κατοικία του στη Βηρυτό με προορισμό την Τουρκία.

Ο Αμπού Μαρζούκ παρατήρησε τις ειρηνευτικές διαδικασίες 1 μήνα πριν τον πόλεμο ανάμεσα σε ανταγωνιστικές παλαιστινιακές ομάδες στα στρατόπεδα προσφύγων του Λιβάνου.
Εκεί διαβιούν σχεδόν 460.000 Παλαιστίνιοι.

Δυσκολεύουν οι πιθανότητες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων εφόσον η ηγεσία της Χαμάς δεν βρίσκεται στο Κατάρ ή την Αίγυπτο

Αρκετοί κορυφαίοι ηγέτες της Χαμάς φέρονται να έχουν αναχωρήσει από το Κατάρ για άγνωστη τοποθεσία, με πληροφορίες από έτερη πηγή να κάνουν λόγο για άσυλο στην Αλγερία.

Η φημολογούμενη αναχώρηση του Αλ-Αρούρι έρχεται εν μέσω αυτών των ευρύτερων μετακινήσεων της ηγεσίας της Χαμάς, αν και τα συγκεκριμένα κίνητρα για τη μετακίνησή του δεν ήταν άμεσα εμφανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι του Κατάρ ενημέρωσαν τους ηγέτες της Χαμάς ότι δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν την ασφάλειά τους, προτρέποντάς τους να διαφύγουν στην Αλγερία, αν και δεν είναι γνωστό αν έχουν πάει εκεί.

Η αναφορά έρχεται με φόντο την ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπιναμίν Νετανιάχου τον περασμένο μήνα ότι διέταξε τη Μοσάντ «να δράσει εναντίον των ηγετών της Χαμάς όπου κι αν βρίσκονται».

Δύο από τους ηγέτες του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σε κοινή τους εμφάνιση. Πρόκειται για τους Χανίγιε και Αλ-Σινουάρ.

Παρότι η Sayeret Matkal θεωρείται πως είναι επιφορτισμένες με την διάσωση των ομήρων, μέλη της μονάδας μπορεί να συμμετέχουν στο κυνήγι των ηγετών της Χαμάς

Η Μονάδα Αναγνώρισης (πρώην Μονάδα 269 ή Μονάδα 262), γνωστή ως Sayeret Matkal. Θεωρείται μία από τις κορυφαίες μονάδες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ.

Είναι μονάδα συλλογής πληροφοριών πεδίου, που διεξάγει βαθιά αναγνώριση πίσω από τις εχθρικές γραμμές για την απόκτηση στρατηγικών πληροφοριών, η Sayeret Matkal είναι επιφορτισμένη με μυστικές ειδικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων «μαύρων επιχειρήσεων» με έξωδικαστικές δολοφονίες, της έρευνας και διάσωσης μάχης, της αντιτρομοκρατίας, της διάσωσης ομήρων, του ανορθόδοξου πολέμου, της διείσδυσης σε μεγάλες αποστάσεις σε εχθρικό έδαφος, της διεξαγωγής ανθρωποκυνηγητού και της ειδικής αναγνώρισης εκτός των συνόρων του Ισραήλ.

Υπάγεται στο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών των IDF.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024