Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκαριστική καταγγελία για ομοφοβική επίθεση από οδηγό λεωφορείου - «Άρχιζε να μου ρίχνει μπουνιές»

Σοκαριστική καταγγελία για ομοφοβική επίθεση από οδηγό λεωφορείου – «Άρχιζε να μου ρίχνει μπουνιές»

Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση από οδηγό αστικού λεωφορείου στο κέντρο της Αθήνας.

Το βράδυ της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου, ένας 29χρονος άνδρας ανέβασε ένα story στο Instagram, θέλοντας να καταγγείλει την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε από οδηγό του αστικού λεωφορείου, στο οποίο επέβαινε.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Antivirus, αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από τον οδηγό του αστικού, μια πράξη η οποία σύμφωνα με το θύμα είχε ρατσιστικά κίνητρα.

«Χθες, γύρω στις 22:00 βρισκόμουν στο Α7 με κατεύθυνση προς Αμπελοκήπους. Σε ένα λεωφορείο φυσαρμόνικα, κατεβαίνουν όλοι οι επιβάτες στο τέρμα και μένω εγώ στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Μιλούσα στο τηλέφωνο με μια φίλη μου, όταν συνειδητοποίησα ότι τα φώτα έσβησαν και είδα τον οδηγό να κάνει μπρος – πίσω. Αρχικά σκέφτηκα ότι μάλλον θα κάνει κάποιο διάλειμμα ή κάποια μια στάση στη Στουρνάρη και θα ξεκινήσει πάλι. Αντιθέτως, βλέπω τον οδηγό μέσα στο σκοτάδι στο βάθος να μου φωνάζει. Κατευθύνομαι προς το μέρος του, βλέποντάς τον να ουρλιάζει που ήμουν ακόμη μέσα στο λεωφορείο. Του εξήγησα ότι δεν κατάλαβα πως ήταν το τέρμα, ενώ τον παρακάλεσα να μου ανοίξει την μπροστινά πόρτα για να κατέβω», είπε, μιλώντας στο Antivirus.

«Άρχισε να μου ρίχνει μπουνιές στο στομάχι, στα πλευρά και στο στέρνο»

Τότε ήταν που ο οδηγός, σύμφωνα με το θύμα, άρχισε τις βρισιές.

«Ξεκίνησε ένα παραλήρημα και με αποκάλεσε αδερφή», σχολιάζει το θύμα, σημειώνοντας: «Στα 29 μου χρόνια, έχω ακούσει πάρα πολλές αυτές την προσφώνηση. Απλώς, υπάρχει ένα σημείο μέχρι το οποίο το κάθε άτομο μπορεί να αντέξει. Το να ακούς από μικρή ηλικία άτομα να σε μειώνουν για το “πώς είσαι”, για το “ποιος είσαι” είναι ένα σημάδι που δύσκολα φεύγει από την ψυχοσύνθεση σου. Το μόνο που θυμάμαι μετά από αυτό, είναι τα μάτια του γεμάτα μίσος. Του είπα πως θα τον αναφέρω και θα του κάνω μήνυση. Ήταν απαράδεκτη προσφώνηση για έναν άνθρωπο που απλώς του ζητούσε να κατέβει. Η φίλη μου, παράλληλα, άκουγε όλη την στιχομυθία. Αφού μου άνοιξε, κατέβηκε από το λεωφορείο παρακολουθώντας με να βγάζω φωτογραφίες τις πινακίδες. Μετά από αυτό κινήθηκε απειλητικά κατά πάνω μου. Ευτυχώς, πρόλαβα να βγάλω ένα βίντεο πριν μου ορμήσει».

Όπως λέει ο Μ. ο οδηγός ξεκίνησε να τον χτυπά. «Άρχισε να μου ρίχνει μπουνιές στο στομάχι, στα πλευρά και στο στέρνο. Στην προσπάθεια μου να αμυνθώ, χτύπησα τα γυαλιά του που κρεμόντουσαν από το λαιμό του. Μόλις το είδε μου φώναξε κάτι τύπου: “πουστάρα μου έσπασες και τα γυαλιά”, ενώ συνέχισε να με χτυπάει».

Ο Μ. εξηγεί πως αναγκάστηκε να του πει ότι έχει πάνω του μαχαίρι, για να τον κάνει να σταματήσει.

«Το σώμα μου ήταν παγωμένο σαν άγαλμα. Ενστικτωδώς, πήγαινα προς τα πίσω. Κάποια στιγμή σταμάτησε. Φοβισμένος άρχισα να τρέχω».

Λίγο μετά, ο άνδρας βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα, για να καταγγείλει την επίθεση.

«Δεν θα είμαι ποτέ ξανά ο ίδιος», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Θα φοβάμαι και θα προσέχω ακόμα περισσότερο. Αλλά πιστέψτε με είναι κάτι που το σώμα απορροφά και είναι πολύ επιβλαβές και καταστροφικό για τους εαυτούς μας. Αυτό που θέλω να κρατήσετε από αυτή την ιστορία είναι πως ξέρω πολύ καλά πως είναι άβολο να μιλάς. Είναι δύσκολο να χαλάς την ηρεμία σου για να υπερασπιστείς κάποιον που δέχεται επίθεση είτε λεκτική είτε σωματική. Να είστε γενναίοι και να μιλάτε για τα δικαιώματά σας και των άλλων. Ξέρω πως εκείνη την στιγμή όλο το σώμα σας ή τα γόνατα σας μπορεί να τρέμουν από τον φόβο. Αλλά κάντε το όπως και να έχει και έτσι χτίζεται κάτι καλύτερο. Ένα καλύτερο μέλλον».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024