Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας σε κτίριο του στρατού

Πακιστάν: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας σε κτίριο του στρατού

Την ευθύνη ανέλαβε μια νέα οργάνωση που συνδέεται με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν - Τουλάχιστον 27 τραυματίες, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν σε επίθεση αυτοκτονίας σε κτίριο του στρατού.

Την ευθύνη ανέλαβε μια νέα οργάνωση που συνδέεται με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ερευνάται αν είναι όλα τα θύματα στρατιωτικοί, καθώς πολλοί σκοτώθηκαν στον ύπνο τους οπότε φορούσαν πολιτικά

Αρχικώς, ισλαμιστές μαχητές εισέβαλαν με φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά σε αστυνομικό τμήμα που χρησιμοποιείται ως βάση από τον στρατό και στη συνέχεια άλλοι μαχητές επιτέθηκαν με όπλα.

Η επίθεση έγινε μέσα στη νύχτα, στην περιοχή Ντέρα Ισμαήλ Χαν, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνκβα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με άλλους δύο αξιωματούχους ασφαλείας. Στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

«Πολλοί σκοτώθηκαν στον ύπνο τους και φορούν πολιτικά, ως εκ τούτου προσπαθούμε ακόμη να διευκρινίσουμε αν είναι όλοι στρατιωτικοί», σύμφωνα με τον πρώτο αξιωματούχο.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της κρατικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, Αϊζάζ Μεχμούντ, ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Ακόμη ακούμε πυροβολισμούς», πρόσθεσε.

Η οργάνωση TJP

Η Τεχρίκ-ι-Τζιχάντ Πακιστάν (TJP), μια νέα οργάνωση που συνδέεται με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ο πακιστανικός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει σχετικά με την επίθεση και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση του αριθμού των νεκρών.

 Το Ισλαμαμπάντ λέει ότι κάποιες επιθέσεις σχεδιάζονται από το αφγανικό έδαφος, κάτι που η Καμπούλ διαψεύδει

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σαρφράζ Μπούγκτι, καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τη λύπη του για τους νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Το Πακιστάν αντιμετωπίζει εδώ και μήνες, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στην Καμπούλ τον Αύγουστο του 2021, κάτι το οποίο επιδείνωσε την ασφάλεια, ιδίως στις μεθοριακές περιοχές με το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το Ισλαμαμπάντ, κάποιες από τις επιθέσεις αυτές σχεδιάζονται από το αφγανικό έδαφος, κάτι που η Καμπούλ διαψεύδει.

Η TTP πολλαπλασίασε τις επιθέσεις, οι οποίες έχουν στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας, ιδιαίτερα την αστυνομία, αφού αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2022 από μια εύθραυστη εκεχειρία.

Μολονότι δεν συνδέεται με τους Αφγανούς Ταλιμπάν, έχει την ίδια φονταμεταλιστική ισλαμιστική ιδεολογία με αυτούς. Στο Πακιστάν εμφανίστηκε το 2007.

Σε λιγότερο από μία δεκαετία έχει σκοτώσει χιλιάδες Πακιστανούς αμάχους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας προτού να εκδιωχθεί από τις περιοχές στις οποίες ζουν φυλές με στρατιωτική επιχείρηση που εξαπολύθηκε το 2014 και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει βελτίωση της ασφάλειας για κάποια χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024