Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Google: Έχασε τη δικαστική μάχη για το μονοπώλιο στο Play Store

Google: Έχασε τη δικαστική μάχη για το μονοπώλιο στο Play Store

Ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Η Google έχασε μια δικαστική διαμάχη με τον κατασκευαστή του Fortnite, την Epic Games Inc., η οποία απειλεί να ανατρέψει την οικονομία των εφαρμογών για κινητά και θα μπορούσε τελικά να κοστίσει στον τεχνολογικό γίγαντα δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Το Google Play φέρεται να ασκεί εσκεμμένα μονοπωλιακή δύναμη μέσω της αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς της μονάδας της Alphabet Inc., διαπίστωσαν οι ένορκοι του ομοσπονδιακού δικαστηρίου τη Δευτέρα μετά από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν λιγότερο από τέσσερις ώρες μετά από μια πολύμηνη δίκη στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Epic έχασε σε μεγάλο βαθμό μια παρόμοια υπόθεση της Apple Inc. πριν από δύο χρόνια και οι δύο εταιρείες ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει τη διαμάχη τους.

Απόφαση

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τζέιμς Ντονάτο, ο οποίος επέβλεψε τη δίκη στο Σαν Φρανσίσκο, θα αποφασίσει αν η Google πρέπει να ανοίξει την πόρτα για μεθόδους πληρωμής και διανομής εφαρμογών εκτός του δικού της App Store. Όπως και στη δίκη της κατά της Apple, η Epic δε ζήτησε χρηματική αποζημίωση από τη Google, παρά μόνο αλλαγή των πολιτικών του App Store της.

Η Google, οι μετοχές της οποίας υποχώρησαν κατά 0,4% τόνισε ότι σχεδιάζει να προσβάλει την ετυμηγορία.

«Το Android και το Google Play παρέχουν περισσότερες επιλογές και διαφάνεια από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε ο Wilson White, αντιπρόεδρος της Google, συμπληρώνοντας πως «Η απόφαση του δικαστηρίου κατέστησε σαφές ότι ανταγωνιζόμαστε σκληρά την Apple και το App Store της, καθώς και τα καταστήματα εφαρμογών σε συσκευές Android και κονσόλες παιχνιδιών».

Οι αλλαγές στην πρακτική

Σε συνέντευξή του, ο Sweeney δήλωσε ότι η εταιρεία θα επιδιώξει «πραγματικές αλλαγές στην πρακτική» του καταστήματος εφαρμογών της Google, αλλά αρνήθηκε να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λύση που σκοπεύει να ζητήσει η Epic το επόμενο έτος. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια νίκη όταν το δικαστήριο έχει αποφασίσει υπέρ μας, αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει», δήλωσε.

Ο καθηγητής νομικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Mark Lemley, δήλωσε ότι η ετυμηγορία «έχει τη δυνατότητα να είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση – όχι μόνο για την Epic, η οποία θα αποκτήσει τη δυνατότητα να πωλεί απευθείας σε κινητά τηλέφωνα Android – αλλά για ολόκληρο το διαδίκτυο».

Ο δικηγόρος Paul Swanson, εταίρος της Holland & Hart που ειδικεύεται στην τεχνολογία και το αντιμονοπωλιακό δίκαιο, δήλωσε ότι «μια τέτοια βαρυσήμαντη ετυμηγορία θα είναι δύσκολο να αναιρεθεί για την Google σε μεταδικαστικές διαδικασίες ή σε έφεση».

Η ετυμηγορία ήρθε την ίδια στιγμή που η Google υπερασπίζεται τον εαυτό της σε μια ακόμη πιο σημαντική υπόθεση από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία στοχεύει στην επιχείρηση αναζήτησης της εταιρείας.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024