Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΟΤ FORUM – Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Η τεχνολογία αλλάζει τις κατασκευές

ΟΤ FORUM – Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Η τεχνολογία αλλάζει τις κατασκευές

Για τα οφέλη της τεχνολογίας στον κατασκευαστικό κλάδο μίλησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πέτρος Σουρέτης

Με την τεχνολογία «σύμμαχο» των κατασκευαστικών εταιρειών, ο κλάδος χρησιμοποιεί τη μοντελοποίηση για να προβλέψει την εξέλιξη και το κόστος ενός έργου, ανέφερε ο Πέτρος Σουρέτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο του ΟΤ FORUM.

«Η τεχνολογία δε θα μπορούσε να λείπει από τις κατασκευές, οφείλουμε όλοι να προσαρμοζόμαστε, τα ψηφιακά εργαλεία δίνουν τη δυνατότητα μοντελοποίησης στα έργα, αυτή ξεκινά από τον σχεδιασμό μέχρι την ολοκλήρωση, μπορούμε να ελέγχουμε κόστη και να προβλέπουμε την εξέλιξη του έργου. Το κατασκευαστικό αντικείμενο αλλάζει, εντάσσουμε την υιοθέτηση των αλλαγών στην κουλτούρα μας», επεσήμανε.

Οδεύουμε πλέον στις έξυπνες πόλεις;

«Όλες οι αλλαγές που γίνονται αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, σε μία καλύτερη και φθηνότερη ζωή, δε θα καθυστερούμε να πάμε στη δουλειά με τις έξυπνες μεταφορές, δε θα καθυστερούμε να βρούμε πάρκινγκ, θα πληρώνουμε μικρότερο κόστος με τα φώτα LED. Σήμερα με έξυπνες κινήσεις μπορούμε και με τη συνεργασία του δημοσίου να βελτιώσουμε την ζωή μας», σημείωσε, φέρνοντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα μία παλαιότερη πρόταση της εταιρείας, που έμεινε στα συρτάρια, για να αποσυμφορηθεί ο Κηφισός.

Φωτό: Δημήτρης Μιχαλάκης

Λείπει προσωπικό

Για την έλλειψη εργατικού δυναμικού στον κλάδο των κατασκευών, υποστήριξε πως «λείπει τεχνικό προσωπικό, μηχανικοί, τεχνίτες αλλά υπάρχει και αεργία, πολλοί δεν έρχονται να δουλέψουν ενώ ψάχνουμε προσωπικό. Τα εργοτάξιά μας τα έχουμε κάνει φυτώριο για τη νέα γενιά εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών», τόνισε.

Αντίξοες συνθήκες

«Ζούμε σε αντίξοες συνθήκες, το περιβάλλον είναι πολύ επιθετικό για τον κλάδο μας, ζούμε μέσα σε διαδοχικές κρίσεις, χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κράτους, δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλα μόνοι μας. Λειτουργούμε ακόμα με τιμολόγια Σουφλιά στην τιμολόγηση των έργων», επεσήμανε.

inSports

Ρομάνο: «Περιμένει και άλλη ομάδα από την Premier League για τον Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός»

«Χτύπημα» του Φαμπρίτσο Ρομάνο για τον Ιωαννίδη, καθώς αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός μετά την αρνητική απάντηση στις προτάσεις της Ίπσουιτς περιμένει νέα κρούση από ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024