Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία: Απέλυσε υπαλλήλους του αφού απαγόρευσαν την είσοδο στην τουαλέτα σε εβραία πελάτισσα

Νέα Ζηλανδία: Απέλυσε υπαλλήλους του αφού απαγόρευσαν την είσοδο στην τουαλέτα σε εβραία πελάτισσα

Σύμφωνα με μαρτυρία μέσα στο μπάνιο είχαν γραφτεί αντισημιτικά σχόλια

Τρεις υπάλληλοι καφετέριας στη Νέα Ζηλανδία που έγινε viral μετά από ένα βίντεο που τους έδειχνε να εμποδίζουν μια Εβραία να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, ενώ έκαναν σχόλια κατά του Ισραήλ, απολύθηκαν από τους ιδιοκτήτες.

Η Amy και ο Chris Hillyard, ιδιοκτήτες της καφετέριας Farley’s East στο Όκλαντ, ανέβασαν την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι υπάλληλοι που φαίνονται στο βίντεο να βρίζουν την πελάτισσα «ήταν σοκαριστικό και απαράδεκτο» και είναι πλέον άνεργοι λόγω των πράξεών τους.

«Δεν ανεχόμαστε καμία συμπεριφορά που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ανεπιθύμητοι ή ανασφαλείς. Επειδή αυτή η πράξη δεν ήταν ευθυγραμμισμένη με τις αξίες μας, οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στο περιστατικό δεν απασχολούνται πλέον στο μαγαζί», έγραψε το ζευγάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του καταστήματος.

«Γεγονότα όπως αυτά προκαλούν φόβο στην εβραϊκή κοινότητα και διαιωνίζουν την άνοδο του αντισημιτισμού στην κοινότητά μας και σε όλο τον κόσμο» επισήμαναν.

«Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα – και αυτό ξεκινά με τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου για όποιον επισκέπτεται την καφετέριά μας» τονίζουν.

«Γεγονότα σαν αυτά διαιωνίζουν τον αντισημιτισμό στην κοινότητά μας»

Εικόνα από το εξωτερικό της καφετέριας

Το βίντεο, που κατέγραψε πελάτης, έδειχνε τρεις υπαλλήλους να εμποδίζουν με το σώμα τους τις γυναίκες να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του καταστήματος.

Σύμφωνα με την New York Post, η πελάτισσα-θύμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς των υπαλλήλων, η οποία ισχυρίζεται ότι μπήκε προηγουμένως στην τουαλέτα και παρατήρησε αντισημιτικές φράσεις γραμμένες σε διάφορα σημεία του μπάνιου, προσπάθησε να ξαναμπεί για να καταγράψει τα σχόλια όταν οι υπάλληλοι την εμπόδισαν.

Ένας από τους υπαλλήλους άρχισε να λέει στην πελάτισσα ότι η καφετέρια είναι «ιδιωτική ιδιοκτησία» και ότι έπρεπε να φύγει.

Καθώς η πελάτισσα υπερασπίζεται τη θέση της, επιμένοντας να χρησιμοποιήσει τη δημόσια τουαλέτα, ένας άλλος υπάλληλος λέει: «Ξέρω ότι το Ισραήλ λατρεύει να παίρνει ιδιωτική περιουσία και να λέει ότι είναι δική του, αλλά πρέπει να κατευθυνθείτε [προς τα έξω]», ενώ δείχνει με το χέρι του προς την πόρτα.

Στο άκουσμα της όλης φασαρίας, ένας υπάλληλος γειτονικής καφετέριας είπε στη γυναίκα ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικό τους μπάνιο.

«Δεν πρέπει να αποκλείομαι όταν επιτρέπεται σε άλλους ανθρώπους» ήταν η απάντησή της.

«Δεσμευόμαστε για συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού»

Το βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 2,6 εκατομμύρια προβολές όταν αναρτήθηκε.

Προτού απολυθούν οι τρεις υπάλληλοι, το μαγαζί ζήτησε συγγνώμη, αφού συγκέντρωσε πλήθος οργισμένων σχολίων.

«Το προσωπικό χειρίστηκε κακώς την κατάσταση και ζητάμε συγγνώμη για το λάθος αυτό και την ταλαιπωρία που προκλήθηκε στην πελάτισσα. Λάβαμε διορθωτικά μέτρα με το προσωπικό μας και αφαιρέσαμε το προσβλητικό γκράφιτι», ανέφερε η ανακοίνωση του μαγαζιού.

«Δεσμευόμαστε για συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού για ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον» καταλήγει.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024