Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: «Ο εχθρός του Ιράν είναι η Τουρκία και όχι το Ισραήλ»

Μέση Ανατολή: «Ο εχθρός του Ιράν είναι η Τουρκία και όχι το Ισραήλ»

Τα επίσημα όργανα ενημέρωσης της κυβέρνησης του Ιράν κάνουν ρεπορτάζ ειδικά με στόχο τον Ερντογάν και κατηγορούν την Τουρκία για υποκρισία.

Το Ιράν, το οποίο είναι ο νούμερο ένα εχθρός του Ισραήλ από την ίδρυσή του, έστρεψε τα βέλη της κριτικής του προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, παρά τις συναντήσεις και τα τηλεφωνήματα του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ηγέτη του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι μετά την 7η Οκτωβρίου, δημιουργώντας «ελπίδες συμμαχίας» μεταξύ των δύο συχνά αντίπαλων χωρών (στη φωτογραφία αρχείου του WANA via Reuters, επάνω, ο Ερντογάν, αριστερά, με τον Ραΐσι).

Ο πρόεδρος του KAFKASSAM (Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών Καυκάσου), καθηγητής Χασάν Οκτάι, μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Τουρκιγέ γι’ αυτή τη σχέση κι εξήγησε ότι η απόσταση Τουρκίας και Ιράν έχει μεγαλώσει, παρά συρρικνωθεί, παρότι είναι οι δύο μεγάλοι υποστηρικτές της Χαμάς.

Η εχθρότητα προς την Τουρκία έχει αυξηθεί τρομερά στο Ιράν

Τα αυξανόμενα βήματα στον Κόλπο προς την εξομάλυνση με το Ισραήλ και την Τουρκία αποτελούσαν μέγιστη απειλή για το Ιράν. Στο κέντρο της παραδοσιακής πολιτικής αντίληψης του Ιράν, η Τουρκία θεωρείται ως η μεγαλύτερη απειλή και εχθρός, όχι το Ισραήλ. Το όσα συμβαίνουν είναι η σημερινή απόδειξη αυτού.

Ο ειδικός σε θέματα Ιράν, Οράλ Τογκά, τόνισε ότι με τον πρόσφατο πόλεμο στη Γάζα, η εχθρότητα προς την Τουρκία έχει αυξηθεί τρομερά στο Ιράν.

Στόχος ο Ερντογάν

«Τα επίσημα όργανα ενημέρωσης της κυβέρνησης του Ιράν κάνουν ρεπορτάζ ειδικά με στόχο τον Ερντογάν. Κατηγορούν την Τουρκία για υποκρισία.

»Το Ιράν κατηγορεί τον Ερντογάν και την Τουρκία ότι πωλούν πετρέλαιο και άλλα προϊόντα στο Ισραήλ, ενώ οργανώθηκαν διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας μπροστά από διπλωματικές αποστολές σε μητροπόλεις όπως η Τεχεράνη, το Mashhad και το Tabriz.

»Μετά τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, στο Ιράν συνειδητοποίησαν ότι η πατρωνία της Παλαιστίνης, την οποία θεωρούσαν ότι κατείχαν, κλονίστηκε. Μέσα ενημέρωσης όπως το ILNA, το Tasnim, το Kayhan και τηλεοπτικά προγράμματα αύξησαν τον αριθμό των άρθρων και των ρεπορτάζ κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας».

Παρακολουθεί η Αγκυρα

Η Αγκυρα – σύμφωνα με την Τουρκιγέ – παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες της μαύρης προπαγάνδας με στόχο την Τουρκία όσον αφορά τη Γάζα και θεωρεί μάλιστα ότι πηγή πολλών ψεύτικων βίντεο και πληροφοριών που τη στοχοποιούν είναι άτομα και οργανώσεις υπό ιρανική καθοδήγηση.

Σ’ αυτό το θέμα, ενεργό ρόλο φέρεται να παίζουν τα υπό ιρανική ηγεσία όργανα των μέσων ενημέρωσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Ο Οράλ Τογκά υποστηρίζει ότι διεξάγεται μια οργανωμένη επιχείρηση αυτή τη στιγμή.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024