Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλεξ Τζόουνς: Ο αρχιερέας της συνωμοσιολογίας επιστρέφει στο X με τις ευλογίες Μασκ

Άλεξ Τζόουνς: Ο αρχιερέας της συνωμοσιολογίας επιστρέφει στο X με τις ευλογίες Μασκ

Ο Τζόουνς, ιδρυτής του ιστότοπου Infowars, είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι το μακελειό στο σχολείο του Σάντι Χουκ το 2012 ήταν στημένο

Η επιχείρηση του Έλον Μασκ για την αποκατάσταση της «ελευθερίας του λόγου» στο Χ, πρώην Twitter, συνεχίζεται με την επαναφορά του λογαριασμού του Άλεξ Τζόουνς, του καταδικασμένου συνωμοσιολόγου που έχει εκδιωχθεί από όλες τις μεγάλες πλατφόρμες του Διαδικτύου.

Εφαρμόζοντας την προσφιλή του τακτική, ο Μασκ αποφάσισε να άρει το εμπάργκο στον Τζόουνς πραγματοποιώντας «δημοσκόπηση» μέσω του λογαριασμού του στο Χ, με το 70% των απαντήσεων να τάσσονται υπέρ της επαναφοράς.

Ο Τζόουνς, ιδρυτής του ιστότοπου Infowars, είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει ότι το μακελειό στο σχολείο του Σάντι Χουκ στις ΗΠΑ το 2012 ήταν στημένο, στο πλαίσιο σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης να στερήσει τους Αμερικανούς από τα όπλα τους.

Πέρυσι ο Τζόουνς διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση-μαμούθ 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα του μακελειού, τα οποία δέχονταν απειλές για τη ζωή τους λόγω των συνωμοσιολογικών ισχυρισμών.

Το προφίλ του Τζόουνς στο τότε Twitter παρέμενε μπλοκαρισμένο από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν ο συνωμοσιολόγος εκδιώχθηκε και από τις πλατφόρμες της Apple, της Google και της Meta.

Απαντώντας σε σχόλια χρηστών στο X, ο Μασκ δήλωσε ότι διαφωνεί «σφοδρά» με τους ισχυρισμούς του Τζόουνς για το Σάντι Χουκ, και αναγνώρισε ότι η απόφασή του μπορεί να ζημιώσει οικονομικά το X, επέμεινε  όμως ότι η αρχή της ελευθερίας του λόγου είναι «πιο σημαντική από τα χρήματα».

Τον τελευταίο καιρό ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δείχνει να κάνει ό,τι μπορεί για να διώξει τους διαφημιζόμενους από την πλατφόρμα του.

Η Disney και άλλες μεγάλες εταιρείες απέσυραν τις καταχωρίσεις τους όταν ο Μασκ συμφώνησε με χρήστη που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι σπέρνουν το μίσος κατά των λευκών.

Λίγο αργότερα ο Μασκ προκάλεσε σοκ στην αγορά βρίζοντας τους διαφημιστές που αποχώρησαν με τη φράση «να πάνε να γ…θούν».

Μέχρι στιγμής ο Άλεξ Τζόουνς δεν έχει κάνει νέα ανάρτηση στο X, αναδημοσίευσε όμως μήνυμα του υπόδικου μισογύνη Influencer Άντριου Τέιτ, ο οποίος επίσης επέστρεψε στην πλατφόρμα με απόφαση του Μασκ.

«Επιστρέψαμε» έγραψε ο Τέιτ.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024