Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο Αχμέντ Χιλ που πήγε να κερδίσει μόνος του την ΑΕΚ (vids)

Ποιος είναι ο Αχμέντ Χιλ που πήγε να κερδίσει μόνος του την ΑΕΚ (vids)

Ο Αχμέντ Χιλ πάλεψε να κερδίσει την ΑΕΚ αλλά στο τελευταίο δευτερόλεπτο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μία… μυθική εμφάνιση. Ποιος είναι ο 28χρονος Αμερικάνος που κάνει... θραύση στο Μαρούσι;

Το Μαρούσι πάλεψε αλλά χάρη στο καλάθι του Κουζμίνσκας με τη λήξη του χρόνου, η ΑΕΚ πανηγύρισε μία δύσκολη νίκη για το πρωτάθλημα στα Άνω Λιόσια με 91-89.

Οι νεοφώτιστοι παίζουν αρκετά καλό μπάσκετ τη φετινή σεζόν και δικαιολογητικά βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-7. Στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι, όμως, η ασύλληπτη εμφάνιση του Αχμέντ Χιλ ήταν αυτή που ξεχώρισε για την ομάδα του Λιμνιάτη.

Ο Αχμέντ Χιλ, η 40αρα στην ΑΕΚ και το Μαρούσι

Ο 28χρονος γκαρντ έκανε πράγματα και θαύματα σταματώντας στους 40 πόντους με 7/15 τρίποντα σε 39:12 λεπτά συμμετοχής! Ο Αμερικάνος δεν κάθισε στον πάγκο για παραπάνω από ένα λεπτό και γιατί να το κάνει αφού τίποτα δεν τον περιόριζε.

Ο Χιλ κατέχει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση και είναι ένα από τα στοιχεία που τον διακρίνει. Ωστόσο το ταξίδι του μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολο…

Από την D-League στην… 2η Καναδά και την Πολωνία

Όπως κάθε παιδί από την Αμερική που παίζει μπάσκετ, το όνειρο το Χιλ ήταν να παίξει στο ΝΒΑ. Ακολούθησε το μονοπάτι του κολεγίου όπου για τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα του Βιρτζίνια Τεκ.

Η καλύτερή του σεζόν ήταν και η τελευταία του, όπου και μέτρησε 13,1 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ με το βλέμμα του πλέον να στρέφεται στο Draft του 2020. Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν επελέγη από κάποια ομάδα με αποτέλεσμα να ψάξει εναλλακτική λύση και προφανώς αυτή ήταν η D-League.

Παρ’ όλα αυτά οι Σάρλοτ Χόρνετς αποφάσισαν να του δώσει ένα two-way συμβόλαιο χωρίς όμως να παίρνει την ευκαιρία να παίξει στο ΝΒΑ.

Ο 23χρονος, τότε, Χιλ δοκίμασε την τύχη του με τη θυγατρική των Φοίνιξ Σανς, Μότορ Σίτι Κρουζ αλλά και αργότερα με αυτή των Χόρνετς, Γκρίνσμπορο Στορμ χωρίς να διακριθεί.

Με αυτά ως δεδομένα, ο Αμερικάνος γκαρντ έψαχνε την επόμενή του ομάδα και αναγκαζόταν για πρώτη φορά να φύγει από την πατρίδα του με προορισμό τον Καναδά και την δεύτερη κατηγορία της χώρας και τους Γκελφ Νάιτχοκς.

Εκεί διέπρεψε στην πρώτη του σεζόν όπου σε 13 μόλις αγώνες κατέγραφε 17,5 πόντους και 3,7 ριμπάουντ ανά ματς. Η πρώτη του εμπειρία από Ευρώπη θα ήταν το 2021-2022 στην Πολωνία και τους Χάιντροτρακ Ράντομ, εκεί όπου στα μισά της σεζόν θα αποχωρούσε για την επιστροφή του στους Νάιτχοκς.

Οι καλές εμφανίσεις του του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει τη μεταγραφή στη Μπεϊρούτ. Στη Γερμανία έπαιξε σε 34 αγώνες μετρώντας 12,2 πόντους και 3,6 ριμπάουντ.


Οι Κάνσας Αλάιανς τον έφερε πίσω στην δεύτερη κατηγορία του Καναδά, όπου στα 27 του χρόνια πρωταγωνίστησε.

Το Μαρούσι έχοντας ανέβει στην Basket League έψαχνε για έναν γκαρντ, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει τις πρωτοβουλίες στην επίθεση και ο Αχμέντ Χιλ ήταν η απάντηση.

Το… ιδιαίτερο με την εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ

Οι 40άρες δεν είναι συνηθισμένες για την Basket League και ειδικά από παίκτες που βρίσκονται σε ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους. Το Μαρούσι αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη φέτος, όχι για το ρεκόρ του, αλλά για το μπάσκετ που παίζει.

Για τον Χιλ, ειδικότερα, αυτή είναι η κορυφαία φετινή του εμφάνιση μετά τους 37 πόντους που πέτυχε όταν φορούσε τη φανέλα της Μπεϊρούτ κόντρα στη Φρανκφούρτη στις 23/4 του 2023.

Τότε η ομάδα του είχε κερδίσει και ο Αμερικάνος δεν είχε κάτσει ούτε δευτερόλεπτο στον πάγκο. Ούτε ένα. Βέβαια, με το Μαρούσι δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις, αφού σε δέκα αγώνες έχει 12,9 πόντους με περίπου 41% στο τρίποντο αλλά και 3 ασίστ.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο! Αν ο Χιλ μπορέσει και συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς θα μπορεί να καθιερώσει τον εαυτό του στο δικό μας πρωτάθλημα (γιατί όχι και σε κάποιο άλλο) ως ένας κορυφαίος ξένος.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024