Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζουν τον αγώνα κατά του νέου φορολογικού οι αυτοκινητιστές

Συνεχίζουν τον αγώνα κατά του νέου φορολογικού οι αυτοκινητιστές

Προσφυγή στα δικαστήρια και νέες κινητοποιήσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) πραγματοποίησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη αποφασίζοντας, σε πρώτη φάση, προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια ενώ προαναγγέλλει και νέο γύρο κινητοποιήσεων.

«Καταστροφικός ο νόμος, μας φτωχοποιεί και μας θέτει εκτός επαγγέλματος»

«Σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τον καταστροφικό νόμο που μας φτωχοποιεί και μας θέτει εκτός επαγγέλματος. Συζητήθηκε και αναλύθηκε από τον πρόεδρο και απ’ όλα τα μέλη η ζημιά που φέρνει ο νέος νόμος, που (…) οδηγεί τους συναδέλφους στην εξαθλίωση» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν, τις ιδιαιτερότητες που έχει ο κλάδος των ταξί και τις συνέπειες που επιφέρει ο νέος νόμος».

Οι αυτοκινητιστές αντιδρούν στην καθιέρωση τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και σε πρώτη φάση προσφεύγουμε άμεσα με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια κατά των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου. Στηρίζουμε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης επιλέξουν τα σωματεία μέλη μας, στις πόλεις τους», προσθέτει η ΠΟΕΙΑΤΑ.

Οι αλλαγές για τους ιδιοκτήτες ταξί

Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκονται οι διατάξεις με τις οποίες καθιερώνεται τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΙΑΤΑ, είχε προχωρήσει δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, διαμαρτυρόμενη για το φορολογικό νομοσχέδιο, στις 4 και 7 Δεκεμβρίου.

Λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου έγιναν ορισμένες αλλαγές που προβλέπουν μείωση 50% στο τεκμήριο για τους ιδιοκτήτες ταξί με μερίδιο έως 25%, κάτι που όπως φαίνεται δεν ικανοποιεί τους αυτοκινητιστές που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Sports in

Τρίτη Euroleague και έκτο συνολικά ευρωπαϊκό για τον Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός πήρε την Euroleague και ο Εργκίν Αταμάν έφτασε τις τρεις κατακτήσεις στην καριέρα του, ενώ συνολικά έχει έξι ευρωπαϊκά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024