Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Πέρασε με τις ψήφους της ΝΔ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Βουλή: Πέρασε με τις ψήφους της ΝΔ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Υπέρ της αρχής του νέου φορολογικού νομοσχεδίου δήλωσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής και επί των άρθρων, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Συνολικά, υπέρ της αρχής του νέου φορολογικού νομοσχεδίου δήλωσαν 158 βουλευτές, καταψήφισαν 140 βουλευτές.

Τι ψήφισαν σε επί μέρους άρθρα οι βουλευτές

Υπέρ του άρθρου 7 του νομοσχεδίου «Πρόστιμα για παραβάσεις έκδοσης στοιχείων λιανικής από Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό», τάχθηκαν 169 βουλευτές. Κατά δήλωσαν 129 βουλευτές

Στο καθεστώς τεκμαρτής φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών (άρθρο 15), 158 βουλευτές δήλωσαν υπέρ. Το καταψήφισαν 140 βουλευτές.

Στο άρθρο 49 του νομοσχεδίου «Μείωση συντελεστή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου», 158 βουλευτές ψήφισαν υπέρ. Κατά δήλωσαν 140 βουλευτές.

Στο άρθρο 50 του νομοσχεδίου «μείωση συντελεστή φόρου πώλησης εισηγμένων μετοχών», υπέρ δήλωσαν 158 βουλευτές. Κατά του άρθρου δήλωσαν 140 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία είχαν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Υπέρ της αρχής του νέου φορολογικού νομοσχεδίου δήλωσαν 158 βουλευτές, καταψήφισαν 140 βουλευτές

Τέσσερις αλλαγές είχε ανακοινώσει ο Χατζηδάκης

Λίγες ώρες πριν την ψήφιση, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε τέσσερις νέες ρυθμίσεις που τροποποίησαν το φορολογικό νομοσχέδιο. Οι τροποποιήσεις αφορούσαν τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων και τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, δηλαδή τα ταξί.

Οι τέσσερις βελτιώσεις είναι οι εξής:

Πρώτον, θα θεσπιστεί ειδική εξαίρεση από το κριτήριο του τζίρου για τα περίπτερα λόγω της πολύ μεγάλης προσαύξησης που γίνεται στα έσοδά τους από τις πωλήσεις καπνικών προϊόντων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμη η αλλαγή.

Δεύτερον, θα εξαιρεθούν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοί εφόσον όμως απασχολούνται σε μέχρι δύο εταιρείες. Κρίθηκε, όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης ότι πρέπει να έχουν ανάλογη μεταχείριση με τους «εργαζόμενους με μπλοκάκια» οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί.

Η τρίτη αλλαγή αφορά στα καφενεία τα οποία δεν θα υπάγονται στον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος εφόσον δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους αλλά και σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους.

Τέλος, η τέταρτη αλλαγή που ανακοίνωσε, αφορά στα ταξί. Εφόσον οι οδηγοί κατέχουν ποσοστό έως 25%, το τεκμήριο θα είναι μειωμένο κατά 50%.

Sports in

Ο Ελ Κααμπί στα χνάρια των μεγάλων σεζόν του Ελ Αραμπί

Ο Ελ Κααμπί στοχεύει ψηλά και μπορεί να τελειώσει τη φετινή σεζόν με επίδοση που θα θυμίζει Ελ Αραμπί των πρώτων εντυπωσιακών σεζόν στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024