Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Euroleague πήρε θέση για τη διαιτησία στο Παρτιζαν-Μονακό – Ο Ολυμπιακός όμως ακόμη περιμένει για την Πόλη

Η Euroleague πήρε θέση για τη διαιτησία στο Παρτιζαν-Μονακό – Ο Ολυμπιακός όμως ακόμη περιμένει για την Πόλη

Η διαιτησία στο Παρτίζαν – Μονακό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Euroleague πήρε θέση, όμως ο Ολυμπιακός ακόμη περιμένει από τη διοργανώτρια αρχή να κάνει το ίδιο για το ματς με τη Φενέρ.

Η Παρτίζαν επικράτησε της Μονακό με 89-85 στην παράταση για την 12η αγωνιστική της Euroleague, ωστόσο πολλά ήταν τα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις του αγώνα από τους Μονεγάσκους, με την διοργανώτρια αρχή να εξετάζει και να ανακοινώνει την κρίση της για τις αμφισβητούμενες φάσεις του τελευταίου λεπτού.

Κάτι που δεν έκανε στο παιχνίδι της Φενέρ με τον Ολυμπιακό, όταν οι ερυθρόλευκοι εξέφρασαν τα παράπονα τους για τα λάθη των διαιτητών που έκριναν την έκβαση της αναμέτρησης υπέρ των Τούρκων. Η Euroleague σχολίασε τις φάσεις του τελευταίου λεπτού που προκάλεσαν διαμαρτυρίες, ο Ολυμπιακός όμως ακόμη την περιμένει για την Πόλη και τα «εγκλήματα» που έγιναν.

Η θέση της Euroleague για το Παρτιζάν – Μονακό και ο Ολυμπιακός που περιμένει

Από εκεί και πέρα, μετά το τέλος του παιχνιδιού της Παρτιζάν με τους Μονεγάσκους, αρκετοί παίκτες της Μονακό εξέφρασαν τα παράπονα και την δυσαρέσκειά τους για την διαιτησία του αγώνα, με τον Μοτιεγιούνας να τα τονίζει και σε δηλώσεις αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Αναλυτικά η θέση της Euroleague:

«-Με 49,3 δευτερόλεπτα να απομένουν για το ρολόι του αγώνα, ο Ντονάτας Μοτιεγούνας αστόχησε σε τρίποντο. Στο ριμπάουντ, υπήρχαν δύο παίκτες που προσπαθούσαν για την μπάλα, ο Κέβιν Πάντερ και ο Τζον Μπράουν. Η μπάλα έφυγε εκτός ορίων και οι διαιτητές έδωσαν τη μπάλα στην Παρτίζαν καθώς η μπάλα αγγίχθηκε τελευταία από τον Τζον Μπράουν. Σωστό σφύριγμα.

Καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι με δυνατότητα επανεξέτασης σύμφωνα με τον Κανονισμό της EuroLeague Basketball (Παράρτημα XIII – Άρθρο 3.1), οι διαιτητές εξετάζουν το βίντεο και αναγνωρίζουν ότι ο Τζον Μπράουν ήταν ο τελευταίος παίκτης που άγγιξε την μπάλα. Επιβεβαίωσαν την αρχική τους απόφαση. Σωστή απόφαση.

Οι διαιτητές έκαναν επίσης προσαρμογή του ρολογιού του παιχνιδιού (άρθρο 4.1) και έθεσαν το ρολόι του αγώνα στα 50,2 δευτερόλεπτα.

-Με 35,7 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του παιχνιδιού, ο Perry Dozier Jr οδηγεί στο καλάθι και υπάρχει επαφή με τον Τζέισον Μπλόσομγκεϊμ. Οι διαιτητές έκαναν επιθετικό φάουλ στον Πέρι Ντόζιερ σε ένα φάουλ κοντά στο αμυντικό ημικύκλιο. Λανθασμένο σφύριγμα.

Καθώς πρόκειται για παιχνίδι με δυνατότητα επανεξέτασης (άρθρο 3.3), οι διαιτητές δεν ήταν σίγουροι αν ο αμυντικός ήταν εντός ή εκτός του αμυντικού ημικυκλίου (DSC) για ένα φάουλ.

Οι διαιτητές εξέτασαν το βίντεο και εντόπισαν ότι ο αμυντικός ήταν μέσα στο DSC. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αυτού του είδους η κλήση πρέπει να ανατραπεί στη σωστή απόφαση κατά την αναθεώρηση. Οι διαιτητές άλλαξαν την αρχική απόφαση σε αμυντικό φάουλ στον Τζέισον Μπλόσομγκεϊμ, το οποίο κατέληξε σε δύο ελεύθερες βολές για τον Πέρι Ντόζιερ. Σωστή απόφαση.

Οι διαιτητές έκαναν επίσης προσαρμογή του ρολογιού (άρθρο 4.1) και έθεσαν το ρολόι του αγώνα στα 36,9 δευτερόλεπτα.

-Με 23,9 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας μπαίνει στην απαγορευμένη περιοχή και δημιουργεί επαφές με τον αντίπαλό του πριν από την απελευθέρωση της μπάλας για προσπάθεια για καλάθι. Αυτή είναι μια οριακή επαφή. Σωστά δεν σφυρίχτηκε.

-Με 20,3 δευτερόλεπτα να απομένουν για το ρολόι του αγώνα, ο Ζακ ΛεΝτέι πιάνει ριμπάουντ στο μισό της Παρτιζάν μετά από άστοχο σουτ του Ντονάτας Μοτιεγούνας. Ο Ζακ Λε Ντέι πασάρει την μπάλα στον Κέβιν Πάντερ, ο Κέβιν Πάντερ επιστρέφει τη μπάλα στον Ζακ Λε Ντέι που δίνει τη μπάλα στον Πέρι Ντόζιερ. Ο Πέρι Ντόζιερ πασάρει την μπάλα, για να περάσει τη γραμμή του μεσαίου γηπέδου, στον Άλεν Σμάιλαγκιτς που δέχεται τη μπάλα με 11,0 δευτερόλεπτα στο μπροστινό γήπεδο.

Αυτό είναι ένα λανθασμένο μη σφύριγμα και οι διαιτητές θα έπρεπε να είχαν σφυρίξει παράβαση 8 δευτερολέπτων, που θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί η κατοχή στην Μονακό με 12,3 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα.

-Με 9,8 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας ήρθε σε επαφή με τον Άλεν Σμάιλαγκιτς και οι διαιτητές έκριναν προσωπικό φάουλ. Λανθασμένο σφύριγμα.

Καθώς πρόκειται για παιχνίδι με δυνατότητα επανεξέτασης (άρθρο 3.4), οι διαιτητές εξέτασαν το υλικό και θεώρησαν ότι ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας δεν έκανε νόμιμη προσπάθεια να παίξει την μπάλα. Οι διαιτητές αποφάσισαν ότι το σφύριγμα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε αντιαθλητικό φάουλ, με κριτήρια Γ1. Σωστή απόφαση.

-Με 1,2 δευτερόλεπτο να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, ο Πέρι Ντόζιερ εισέρχεται στην μπάλα φυλαγμένος από τον Ντονάτας Μοτιεγούνας και η μπάλα αγγίχθηκε νόμιμα από τον αμυντικό, με αποτέλεσμα μια νέα παράβαση εκτός ορίων.

Πριν από την απελευθέρωση της μπάλας στα εισερχόμενα, ο Τζόρνταν Λόιντ φρουρεί τον Ζακ ΛεΝτέι με τα δύο του χέρια γύρω από το σώμα του. Αυτή η ενέργεια περιόρισε την ελευθερία κινήσεων του Ζακ Λε Ντέι και θα έπρεπε να είχε κριθεί φάουλ. Η ποινή αυτού του φάουλ θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα μια ελεύθερη βολή για τον Ζακ Λε Ντέι και την κατοχή για την Παρτίζαν στην πλάγια γραμμή που ήταν πιο κοντά στο σημείο που έγινε το φάουλ. Λανθασμένο μη σφύριγμα.

Ως μέρος της δράσης, υπήρξε μια τυχαία επαφή στο πρόσωπο του Τζόρνταν Λόιντ όταν και οι δύο παίκτες έπεσαν στο παρκέ ως αποτέλεσμα του χαμένου φάουλ. Αυτό ήταν ένα σωστό μη σφύριγμα.

Λόγω της επαφής στο πρόσωπο, οι διαιτητές αποφάσισαν να επανεξετάσουν το IRS στο πλαίσιο του αναθεωρήσιμου παιχνιδιού για πράξη βίας ή πιθανή πράξη βίας (άρθρο 4.2). Οι διαιτητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ή να προσδιορίσουν οποιοδήποτε είδος πιθανής πράξης βίας, έτσι κράτησαν την αρχική απόφαση.

Σχετικά με το χαμένο φάουλ για επαναφορά, καθώς η ενέργεια δεν λήφθηκε στο γήπεδο, οι διαιτητές δεν επιτρέπεται να διαιτητεύσουν ξανά το παιχνίδι στο μόνιτορ.

Οι διαιτητές έκαναν επίσης προσαρμογή του ρολογιού (άρθρο 4.1) και έθεσαν το ρολόι του αγώνα στο 1,1 δευτερόλεπτα».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024