Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Παραιτήσεις, αποχωρήσεις και αποκλεισμοί μη προεδρικών

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Παραιτήσεις, αποχωρήσεις και αποκλεισμοί μη προεδρικών

Τεταμένο το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ, με κατηγορίες για αποκλεισμό μελών που δεν πρόκεινται στους «κασσελακικούς» και σκληρή λογοκρισία σε κομματικά ΜΜΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από ακόμη μια Πολιτική Γραμματεία, η οποία έγινε χθες, Πέμπτη. Τα δύο μεγάλα ζητήματα που δημιούργησαν την ένταση ήταν αφενός η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και η συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενη γνωστή παραγωγό στον «Κόκκινο 105,5».

Σήμερα διέρρευσε και η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Δραγασάκη από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του πρωταγωνιστή της ίδρυσης του Συνασπισμού. Ο κος Δραγασάκης ωστόσο δεν παραιτήθηκε και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για την ώρα. Αντιθέτως, ο Γιώργος Βαρεμένος αποχώρησε με σκληρή επιστολή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αποκλεισμοί και απομακρύνσεις

Η ΚΟΕΣ αντικατοπτρίζει τη νέα κατάσταση και τις ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Τα 35 μέλη της είναι στελέχη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ δε λείπει η κριτική ότι έχουν αποκλειστεί κορυφαία στελέχη της Κίνησης Μελών και «αντιφρονούντων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του in η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε να γίνει εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όχι μετά το συνέδριο, αλλά μετά τις ευρωεκλογές κι ο λόγος είναι η, όπως φαίνεται, προσπάθεια αποκλεισμού των στελεχών της Κίνησης Μελών από το νέο όργανο.

Αυτήν την στιγμή γίνονται προσπάθειες να αλλάξει η σύνθεση της ΚΟΕΣ, ώστε να συμπεριληφθούν μέλη από όλες τις προελεύσεις.

Καυγάς για τους εργαζόμενους στα κομματικά ΜΜΕ

Εν αρχή ην η δημοσίευση του Νίκου Μωραΐτη που ζητούσε, ουσιαστικά, την απομάκρυνση της γνωστής παραγωγού Ευγενίας Λουπάκη από το Κόκκινο 105,5.

Αφορμή ήταν μια δημοσίευση της κας Λουπάκη στο facebook, η οποία αφορούσε συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χθες ήταν ο Νίκος Παππάς που, με αυστηρότητα, ζήτησε να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που δε… συμμορφώνονται εις τας υποδείξεις.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι η Ευγενία Λουπάκη αναγκάστηκε σε υποχρεωτική αναρρωτική άδεια. Οι εργαζόμενοι του Κόκκινο 105,5 ετοιμάζονται να αντιδράσουν στον εργασιακό εκφοβισμό.

Εξ αριστερών ο Διονύσης Τεμπονέρας

Σε δήλωσή του ο Διονύσης Τεμπονέρας, εστιάζοντας στην ανάγκη για αριστερό και προοδευτικό πρόγραμμα.

«Θετική εξέλιξη ότι γίνεται συνέδριο, κάτι που δεν ήταν δεδομένο μέχρι σήμερα. Όμως, χρειάζονται να διευκρινιστούν οι όροι της διεξαγωγής του. Αποτελεί ευκαιρία για ιδεολογική, προγραμματική και οργανωτική επανεκκίνηση. Χρειάζεται κατάθεση ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμας εξουσίας.  Πρέπει να γίνει ένα συνέδριο προς τα έξω και όχι ένα συνέδριο εσωτερικών συσχετισμών. Πρέπει να φύγουμε από την παγίδα των τάσεων. Το συνέδριο πρέπει να είναι καταστατικό. Πολλά από όσα προέβλεψε το υπάρχον καταστατικό δεν έγιναν, ή αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, οπότε οφείλουμε να δούμε τα προβλήματα αυτά», τόνισε.

Σε ότι αφορά την εκλογή νέων οργάνων, ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε: «Χρειάζεται εκλογή νέων οργάνων, έχουμε έγκαιρα προτείνει ένα χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να δώσουμε ρόλο στα 150.000 μέλη μας, να εκφραστεί η βάση και το νέο σώμα μέσω νέων, ενδιάμεσων οργάνων».

«Χρειαζόμαστε ένα συνέδριο που δεν θα γίνει ψηφιακά, ώστε να μην στερήσει τη δυνατότητα της συζήτησης σε βάθος», συμπληρώνει.

Για τις προγραμματικές θέσεις, στην επιτροπή των οποίων ο ίδιος συμμετέχει, ο κος Τεμπονέρας είπε: «Πρέπει να γίνει επικαιροποίηση των θέσεων. Για αυτό χρειάζεται συμπερίληψη και σύνθεση. Δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από την ιστορική μας παράδοση. Καλούμαστε και να συγκροτήσουμε την εναλλακτική, προοδευτική μας ταυτότητα που θα καταλήξει σε προτάσεις που θα αποτελέσουν τον κορμό του κυβερνητικού μας σχεδίου.

Ενόψει ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να καταθέσει ένα πολιτικό σχέδιο που θα αποτελέσει το Αριστερό, προοδευτικό αντιπαράδειγμα που φιλοδοξεί να δείξει τον δρόμο για τις υπόλοιπες δυνάμεις στην Ευρώπη. έναν δρόμο που θα βαδίσει σε εκείνον της κοινωνικής δικαιοσύνης», κατέληξε.

Μετά την τρικυμιώδη ΠΓ της Πέμπτης και σε αυτό το τεταμένο κλίμα θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, θα είναι γεμάτη εκπλήξεις…

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024