ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία – «Προχωράμε σε συνέδριο επανεκκίνησης», λέει ο Κασσελάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κήρυξε επί της ουσίας την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου
Διάρκειας περίπου τριών ωρών ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κήρυξε επί της ουσίας την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, που θα επιβεβαιώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.
Στις κάλπες που θα στηθούν για την εκλογή συνέδρων θα συμμετάσχουν για πρώτη τα 40.000 νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγηση του ανέφερε ότι «κρατάμε το λόγο μας, προχωράμε σε ένα συνέδριο επανεκκίνησης, ανασυγκρότησης και συσπείρωσης το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου». Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που είχε ψηφιστεί στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα είναι 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας «ήταν σε πολύ καλό κλίμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς προσερχόμενοι στην Πολιτική Γραμματεία
Ακόμη, αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή, ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο, καθώς και η μετατροπή της Κεντρικής Επιτροπής σε Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Υπενθυμίζεται ότι το ερχόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Επίσης, ορίστηκαν χρεώσεις σε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, όπως είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Σημειώνεται ότι στις κάλπες που θα στηθούν για την εκλογή συνέδρων θα συμμετάσχουν για πρώτη τα 40.000 νέα μέλη του κόμματος, που εγγράφηκαν μεταξύ άλλων στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442