Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Ακροδεξιά πρακτική η επίθεση της κυβέρνησης κατά της επιστήμης

Φάμελλος: Ακροδεξιά πρακτική η επίθεση της κυβέρνησης κατά της επιστήμης

Ο Σωκράτης Φάμελλος άσκησε σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο της ΝΔ για την υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου και της ΕΜΥ στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, που προβλέπει την υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ΕΜΥ στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοιβοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Φάμελλος, εκφράζοντας τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για «επίθεση της κυβέρνησης» στους επιστήμονες, επειδή τα στοιχεία τους «αποκάλυψαν την τραγική ανεπάρκεια και τις πολιτικές ευθύνες» της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση της κακοκαιρίας Daniel, που είχε δραματικές συνέπειες για τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο, που προβλέπει την υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ΕΜΥ στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, παραδέχεται «το λάθος που έκαναν Χαρδαλιάς και Μητσοτάκης με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο για την Πολιτική Προστασία, ζητώντας από τη Βουλή να συναινέσει στην επανάληψη του ίδιου λάθους».

«Παταγώδης αποτυχία της ΝΔ στα θέματα ασφάλειας»

Ο Σωκράτης Φάμελλος, ωστόσο, ξεκίνησε την ομιλία του από τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο κύκλος του αίματος και της βίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και περνά πλέον σε ένα ακόμα άθλημα, όπως το βόλεϊ, παρά τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για περισσότερη ασφάλεια. Αυτό πρέπει να το πούμε και να μας δώσετε και απαντήσεις», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «παταγώδη αποτυχία» στα θέματα ασφάλειας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Αθήνα, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου και πως δεν θα εργαλειοποιήσει τα εθνικά θέματα.

Ωστόσο, έθεσε ζήτημα για τις συνέπειες της Διακήρυξης των Αθηνών σε σχέση με την προμήθεια F16 από την Τουρκία, αλλά και το πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης της γειτονικής χώρας με την ΕΕ.

Τέλος, σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Σωκράτης Φάμελλος υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είχε εργαλειοποιήσει» το ζήτημα προεκλογικά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024