Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η ανασφάλεια σκιάζει τη χώρα», λέει ο Χαρίτσης για τον τραυματισμό του αστυνομικού

«Η ανασφάλεια σκιάζει τη χώρα», λέει ο Χαρίτσης για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Στα επεισόδια στου Ρέντη αναφέρθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης - Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά στη Βουλή

Τον αποτροπιασμό του για τη χθεσινή «δολοφονική επίθεση» στου Ρέντη, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη βία, που δεν μπορεί να λυθεί με αόριστες και γενικόλογες εξαγγελίες ή με κούφια μέτρα στον αέρα που δεν υλοποιούνται ποτέ», τόνισε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί από ρητορικές εξαγγελίες, έχει κουραστεί από μία κυβέρνηση που μιλά συνέχεια για νόμο και τάξη, την ίδια στιγμή που η ανασφάλεια σκιάζει η χώρα».

«Να απομονώσουμε εθνικιστικές φωνές» στα ελληνοτουρκικά

Ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, τόνισε πως «είναι θετικά τα βήματα επαναπροσέγγισης και η πρόοδος στον ελληνοτουρκικό διάλογο», ενώ σημείωσε πως «εμείς, ως Νέα Αριστερά, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα κατατείνει σε καλή γειτονία και ειρήνη».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των «11» περιέγραψε, ως προϋποθέσεις αξιοποίησης της συγκεκριμένης «ευκαιρίας»:

– «Τη χάραξη σαφών προτεραιοτήτων στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και την προστασία κυριαρχικών δικαιωμάτων».

– Η πρόοδος στον ελληνοτουρκικό διάλογο να ενταχθεί στο πλαίσιο μας συνολικότερης ευρύτερης στρατηγικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, «στον αντίποδα της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

– Η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τις διμερείς σχέσεις να γίνει με όρους «θεσμικού και συντεταγμένου δημοκρατικού διαλόγου, με ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής, με απομόνωση εθνικιστικών φωνών, που δυστυχώς εμφανίζονται σε διάφορες πλευρές του κομματικού συστήματος, και δέσμευση όλων των πλευρών να απέχουν από μικροκομματικά παιχνίδια».

«Εάν κάτι έχει μας έχει διδάξει το παρελθόν, είναι ότι η επένδυση στον εθνικισμό ή σε λογικές εσωτερικού εχθρού, ακόμα και όταν αποκομίζει βραχυπρόθεσμα οφέλη σε κάποιον που τις επιχειρεί, βλάπτει τελικά πάνω από όλα την ίδια την πατρίδα», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024