Άλλο ο νόμος άλλο τα αντίποινα, λέει ο Ηλιόπουλος για τις 424 προσαγωγές
Ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει ότι τα 424 άτομα «δεν έχουν νομική υποστήριξη και δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άμεσους συγγενείς τους»
Την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσαν οι 424 προσαγωγές μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στην περιοχή του Ρέντη.
Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, «από το πρωί η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη τα αποτελέσματα της δολοφονικής επίθεσης που έχει οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο στο κατώφλι του θανάτου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
«Δεν έχουν νομική υποστήριξη και δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άμεσους συγγενείς τους»
Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι άλλο όμως είναι ο νόμος και άλλο τα αντίποινα. «Από εχτές το βράδυ 424 άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης με μόνο κριτήριο ότι βρίσκονταν σε έναν αγώνα βόλεϊ. Δεν έχουν νομική υποστήριξη και δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους άμεσους συγγενείς τους με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση για τα επόμενα βήματα και αγωνία σε εκατοντάδες οικογένειες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Στιγμιότυπο από τις χθεσινές προσαγωγές
Ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να κάνει τη δουλειά της. «Να εξασφαλίζει την αποτελεσματική έρευνα, να εγγυάται τα στοιχειώδη δικαιώματα στους προσαχθέντες και να μη λειτουργεί εκδικητικά εναντίον αθώων που βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Η χτεσινή τραγωδία δεν αντιμετωπίζεται με την καταπάτηση του κράτους δικαίου», κατέληξε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Αριστεράς.
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442