Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bugatti Chiron Super Sport 57: Διαχρονική γοητεία σε «επανέκδοση»

Bugatti Chiron Super Sport 57: Διαχρονική γοητεία σε «επανέκδοση»

Η γαλλική φίρμα παρουσιάζει μια one-off έκδοση της Chiron Super Sport με έμπνευση την αρχέτυπη Type 57 SC Atlantic

HBugatti φημίζεται για την ικανότητα της στη δημιουργία υπερβατικών one-off εκδόσεων και η νέα Chiron Super Sport 57 ανήκει ακριβώς στο συγκεκριμένο είδος, έχοντας ως προορισμό μια αμερικανίδα πελάτη του γάλλου κατασκευαστή η οποία δήλωσε ότι «ερωτεύτηκε» την αρχέτυπη Type 57 SC Atlantic.

Aπό αυτό ακριβώς το μοντέλο που σχεδίασε ο γιος του ιδρυτή της φίρμας ο Jean Bugatti, αντλεί την έμπνευσή της η Chiron Super Sport 57 για την οποία ο διευθύνων της Bugatti, Hendrik Malinowski, δήλωσε ότι: «Η Type 57 SC Atlantic θα αποτελεί για πάντα μια εμβληματική εικόνα για εμάς και η νέα παραλλαγή της Chiron Super Sport 57 μπορεί να σταθεί υπερήφανα δίπλα της στις διοργανώσεις Concours του μέλλοντος».

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης Chiron Super Sport 57, διαθέτει ειδικού σχεδιασμού τροχούς φινιρισμένους με χρώμιο και γαλάζιες λεπτομέρειες. Η ίδια απόχρωση βάφει και το αμάξωμα παραπέμποντας στο γκρι γαλάζιο μεταλλικό χρώμα του αρχέτυπου αυτοκινήτου. Επίσης στο κάτω μέρος του πίσω φτερού υπάρχει η σιλουέτα της Type 57 συνδυαστικά με την φράση «One of One», γραμμένα στο χέρι. Ανασχεδιασμένη είναι επίσης και η γρίλια που διαθέτει καλογυαλισμένα κάθετα στοιχεία και ένα πιο διακριτό κεντρικό στοιχείο, ως μια άλλη παραπομπή στην Type 57.

Διαχρονική σταθερά παραμένει η παρουσία του W16 κινητήρα των 8,0 λίτρων με ισχύ 1.500 ίππων ο οποίος επιτρέπει στην έκδοση να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 440 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, η one-off έκδοση επενδύεται με ακριβό δέρμα Guacho το οποίο διακοσμείται επίσης με τα μοτίβα της σιλουέτας της Type 57 στα εσωτερικά των θυρών και με γαλάζιο νήμα ενώ στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η ονομασία της έκδοσης. Χαριτωμένη λεπτομέρεια το μοτίβο του ελέφαντα που χορεύει στα προσκέφαλα των καθισμάτων, ένα design που η Bugatti αφιερώνει στα σπανιότερα των αυτοκινήτων της.

Η γαλλική φίρμα δεν ανακοινώνει αυτονόητα την τιμή της one-off έκδοσης αν και δεδομένα αυτή θα ξεπεράσει -κατά πολύ- τα 3,8 εκ. της τιμής της «βασικής» έκδοσης.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024