Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει στην Εθνική η Αλεξάνδρα Ασημάκη

Επιστρέφει στην Εθνική η Αλεξάνδρα Ασημάκη

Η 35χρονη επιστρέφει στην εθνική ομάδα - Είναι η μοναδική εν ενεργεία παίκτρια που είχε αγωνιστεί το 2008 στο Πεκίνο, στην τελευταία συμμετοχή της εθνικής γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με μία πολύ «ηχηρή» επιστροφή, θα συνεχίσει από αύριο Παρασκευή (8/12) η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών την προετοιμασία της, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν.

Γεγονός πλέον η μεγάλη επιστροφή της Αλεξάνδρας Ασημάκη

Ενα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίσει η φουνταριστή του Ολυμπιακού, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, και αποδείχθηκε πιο σοβαρό απ’ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί, άνοιξε ξανά την πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Η άλλοτε αρχηγός της εθνικής το 2020 αποχώρησε από την ενεργό δράση, έγινε μητέρα, έκανε ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο κι επέστρεψε στις πισίνες για να βοηθήσει το σωματείο του Αλίμου, το οποίο δημιούργησε η ίδια μαζί με τον σύζυγό της.

Με την ομάδα της να κερδίζει από την πρώτη χρονιά την άνοδο στην Α1, η Ασημάκη αποφάσισε να επανέλθει σε… κανονικούς ρυθμούς και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς είναι πρώτη σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος και παράλληλα πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στο Champions League, όπου ο Άλιμος κατάφερε να προκριθεί στη φάση των ομίλων.

Η Ασημάκη σε δηλώσεις της πριν λίγο καιρό είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα την ενδιέφερε να ξαναφορέσει το σκουφάκι με το εθνόσημο, όμως δεν είχε συμπεριληφθεί στις αρχικές κλήσεις της Αλεξίας Καμμένου (επί σειρά ετών προπονήτριάς της στη Βουλιαγμένη) για το Ευρωπαϊκό.

Είχε παίξει στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο

Ο τραυματισμός της Μυριοκεφαλιτάκη δίνει την ευκαιρία στην 35χρονη φουνταριστή, που το 2011 αναδείχθηκε κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, να επιστρέψει στην εθνική ομάδα, με την οποία κατέκτησε στη διάρκεια της καριέρας της το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 και τρία ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Επιπλέον, είναι η μοναδική εν ενεργεία παίκτρια που είχε αγωνιστεί το 2008 στο Πεκίνο, στην τελευταία συμμετοχή της εθνικής γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024