Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός-Προ Ρέκο 10-11: «Λύγισε» στο φινάλε, αλλά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά

Ολυμπιακός-Προ Ρέκο 10-11: «Λύγισε» στο φινάλε, αλλά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά

Οι Ερυθρόλευκοι, παρά την ήττα από την Προ Ρέκο (10-11), προκρίθηκαν στα προημιτελικά του LEN Champions League.

Η Προ Ρέκο έφυγε νικήτρια από το Παπαστράτειο, καθώς με γκολ του Ντι Φούλβιο στο τελευταίο δευτερόλεπτο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 11-10 για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LEN Champions League κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες είχαν πάρει ήδη την πρόκριση με το ματς να ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν ως πρώτοι, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ως δεύτεροι.

Με τις δυνατές άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και τις δύο ομάδες να ψάχνουν τις λύσεις μέσω κερδισμένων ποινών, ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε σαφώς πιο αποτελεσματικός και προηγήθηκε 2-0 στο ξεκίνημα και 4-1 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τρία γκολ του Μάρτον Βάμος. Στο διάστημα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 4/5 στον παίκτη παραπάνω, ενώ οι Ιταλοί 1/4, καθώς και ένα χαμένο πέναλτι με τον Ζάλανκι.

Η Προ Ρέκο αντέδρασε, βρήκε γκολ στα ίσια με τον Ετσενίκε και με μία καταπληκτική συνεργασία του Ζάλανκι με τον Ντι Φούλβιο, αλλά έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει σε παίκτη παραπάνω. Μία εξίσου εξαιρετική συνεργασία του Γενηδουνιά με τον Φουντούλη επέτρεψε στον αρχηγό της εθνικής να διαμορφώσει από κοντά το 5-3 του ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με σπουδαία απόκρουση του Μπίγιατς σε σουτ του Ζάλανκι στον παραπάνω.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός διατήρησε ένα προβάδισμα 2-3 τερμάτων και θα μπορούσε να φτάσει και στο +4, όμως ο Μπούσλιε από κοντά «σημάδεψε» το δοκάρι σε παίκτη παραπάνω και αμέσως μετά ο Ετσενίκε βρήκε ανοργάνωτη την «ερυθρόλευκη» άμυνα και μείωσε σε 8-6, σκορ με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο. Ο Ζάλανκι με ένα πολύ δύσκολο σουτ, υπό την ασφυκτική πίεση του Νικολαϊδη, έφερε την Προ Ρέκο σε απόσταση «βολής», αλλά ο Φουντούλης «απάντησε» άμεσα με το τρίτο του προσωπικό γκολ σε παίκτη παραπάνω.

Ο Ζάλανκι «χτύπησε» ξανά με εξάμετρο, ο Πρεσούτι σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισε για πρώτη φορά (9-9) και ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα στους πρωταθλητές Ευρώπης, 2.32 πριν τη λήξη, αφού μεσολάβησε άστοχο σουτ του Φουντούλη σε παίκτη παραπάνω.

Ακολούθως η ιταλική ομάδα βρεθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Μπίγατς απέκρουσε το σουτ του Κοντέμι και ο Λόντσαρ κέρδισε την τρίτη αποβολή του Πρεσούτι στα 58 δευτερόλεπτα. Ο Ντελ Λούνγκο απέκρουσε το πρώτο σουτ του Γκίλλα, αλλά η μπάλα επέστρεψε σε ελληνικά χέρια και, από ωραία ασίστ του Βάμος, ο Παπαναστασίου ισοφάρισε σε 10-10. Ο Σάντρο Σούκνο πήρε τάιμ-άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση, οι διαιτητές χρέωσαν αποβολή στον Μπούσλιε και ο Ντι Φούλβιο, ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος, χάρισε τη νίκη γοήτρου στην Προ Ρέκο.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 3-3, 2-5

Ολυμπιακός: Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γκίλλας, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς

Προ Ρέκο: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Ζάλανκι 3, Κανέλα, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι, Πρεσούτι 3, Ετσενίκε 2, Κοντέμι, Κάκαρης, Ιόκι Γκράτα, Χάλοκ, Νέγκρι

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024