Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια μεγάλη αλήθεια για τον Παναθηναϊκό του Αταμάν (pic, vids)

Μια μεγάλη αλήθεια για τον Παναθηναϊκό του Αταμάν (pic, vids)

Ο Παναθηναϊκός με τον Αταμάν στον πάγκο του στοχεύει ψηλά, όμως η βαθμολογία δείχνει ότι το ξεκίνημα του τριφυλλιού στις πρώτες 12 αγωνιστικές είναι από τα χειρότερα στη σύγχρονη ιστορία του.

Ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι έκανε μια πολύ μεγάλη επένδυση, έκανε πολλές και σημαντικές μεταγραφές, αλλάζοντας όλο το ρόστερ του και στοχεύοντας στην επιστροφή στα play off, στο Final Four και στους τίτλους.

Οι πράσινοι συμφώνησαν με τον Εργκίν Αταμάν, με σκοπό να επαναφέρει την ομάδα εκεί που ανήκει, όντας ένας από τους πιο έμπειρους και κορυφαίους τεχνικούς στη Euroleague. Ωστόσο, το ξεκίνημα του τριφυλλιού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, παρότι έχει δείξει καλή εικόνα σε κάποια από τα παιχνίδια του.

Η αλήθεια για το 6-6 του Παναθηναϊκού του Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός μετά από 12 αγωνιστικές στη Euroleague έχει ρεκόρ 6-6 και είναι στην 7η θέση με 7 ομάδες όμως να «συγκατοικούν» σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Το τριφύλλι σίγουρα αποτελεί μια ομάδα καινούρια που… ψάχνεται και θέλει χρόνο, όμως η αλήθεια είναι ότι το ρεκόρ που έχει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση είναι ένα από τα χειρότερα που είχε στη σύγχρονη μορφή της.

Συγκεκριμένα, από το 2000 και μετά στη Euroleague ο Παναθηναϊκός συνήθως ήταν εντός 8αδας, όμως τα τελευταία χρόνια είναι λίγες οι φορές που έχει καταφέρει να προκριθεί. Για αυτό τον λόγο προχώρησε σε μια τόσο μεγάλη επένδυση φέτος το καλοκαίρι. Το 6-6 όμως δεν είναι αντιπροσωπευτικό στο ρόστερ που έχει φτιάξει το τριφύλλι, αφού έχει ίδιο ρεκόρ με τις χρονιές που απέτυχε.

Πέρσι, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς στον πάγκο τους οι πράσινοι είχαν 6-6, ενώ το ίδιο ρεκόρ είχαν και τη σεζόν 2014-15 με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην άκρη του πάγκου, αλλά και με τον Τσάβι Πασκουάλ το 2018-19, που όμως προκρίθηκαν τελικά στους «8». Το χειρότερο ρεκόρ στα πρώτα 12 ματς ο Παναθηναϊκός το είχε με τον Δημήτρη Πρίφτη πριν από δύο χρόνια όταν είχε 3-9, ενώ τη σεζόν 2020-21 είχε με τον Γιώργο Βόβορα ρεκόρ 4-8.

Ο Αταμάν με λίγα λόγια έχει κάνει δουλειά στον Παναθηναϊκό, όμως έχει το ίδιο ρεκόρ με πέρσι, που ο Παναθηναϊκός τελικά απέτυχε. Παρότι φέτος έχει υπεδιπλάσιο μπάτζετ. Βέβαια, είναι ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν, αφού απομένουν 22 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Όμως αυτό είναι ένα αρκετά καλό δείγμα για τον φετινό Παναθηναϊκό και τα πεπραγμένα του.

Τα χειρότερα ρεκόρ του Παναθηναϊκού μετά από 12 αγωνιστικές

Οι ήττες του Παναθηναϊκού φέτος

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024