Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κόουτς Αταμάν έχουμε απορίες!

Κόουτς Αταμάν έχουμε απορίες!

Ο Αταμάν διαθέτει κλάση, προσωπικότητα και αξία προπονητική. Πλην όμως, με το πώς διαχειρίζεται το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του και εν πολλοίς ο ίδιος το επέλεξε, μοιάζει λες και το …μικραίνει!

Αρχικά, το απολύτως αυτονόητο: άλλο η απόδοση ή οι δυνατότητες μιας ομάδας και εντελώς διαφορετικό θέμα η αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Θα αναρωτηθεί, εδώ, κάποιος: πρέπει δηλαδή όταν δεν παίζεις καλά να χάνεις από σφάλματα των διαιτητών; Ασφαλώς και όχι. Αλλά το ζητούμενο είναι να δεις τι συμβαίνει στο δικό σου … σπίτι με απώτερο στόχο να βελτιωθείς, να φτάσεις όχι σε υπερβάσεις αλλά σε νίκες που μπορείς να πετύχεις και εν τέλει να ανέβεις στη βαθμολογία, φτιάχνοντας και την αυτοπεποίθησή σου.

Εδώ, λοιπόν, μιλάμε για τις αβλεψίες των ρέφερι στο ματς του ΠΑΟ με την Εφές.

Ας δεχθούμε πως συνέβησαν ώστε να γυρίσει σελίδα η κουβέντα. Ωστόσο, υπάρχουν απορίες για τον Παναθηναϊκό και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Τι κυνηγούσε ο ΠΑΟ έως το τέλος του 2022; Να φτάσει σε νίκες που θα του δώσουν ώθηση. Είχε πρόγραμμα-βουνό και ήδη από το παιχνίδια μετά τον θρίαμβο επί της Βαλένθια μετρά «δύο στις δύο ήττες», από Παρτιζάν και Εφές. Και έρχονται τα ραντεβού με Ρεάλ (ΟΑΚΑ), με Βιλερμπάν—Μονακό-Μιλάνο (έξω) και Ερυθρό Αστέρα (μέσα). Θα φτάσει σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα το Τριφύλλι;

Με την Εφές ήταν μια ευκαιρία- και το ομολογούν οι πάντες. Οι Τούρκοι αγωνίζονταν χωρίς τέσσερα σημαντικά στελέχη τους, πάει να πει είχαν ελλείψεις και ο κόουτς Ερντέμ Καν έκανε αλχημείες ώστε να καλύψει κάθε κενό. Τα κατάφερε. Οσο αυτό γινόταν, ασφαλώς. Με τι τρόπο; Φρόντισε να …μεγαλώσει το ρόστερ της Εφές, δίνοντας χρόνο πάνω από 10’ συμμετοχής σε συνολικά εννιά παίκτες. Δεν είναι σύνηθες αυτό σε παίκτες όχι απόλυτα έμπειρους, υπήρξε όμως η επιλογή ενός προπονητή που πασχίζει να κρατήσει την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ένα καλό επίπεδο.

Στον αντίποδα βλέπουμε τον Εργκίν Αταμάν. Οποιος αμφιβάλλει για τη δημοφιλία του συγκεκριμένου προπονητής στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟ ή για την ικανότητά του να δώσει οντότητα σε μια ομάδα που θέλει να ξαναμπεί στο κλαμπ των διεκδικητών της Ευρωλίγκας, ας αλλάξει πλευρό. Ο Αταμάν διαθέτει κλάση, προσωπικότητα και αξία προπονητική. Πλην όμως, με το πώς διαχειρίζεται το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του και εν πολλοίς ο ίδιος το επέλεξε, μοιάζει λες και το …μικραίνει!

Πόνταρε μόνο σε επτά παίκτες σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να εμπιστευθεί παραπάνω άτομα.

Δείχνει λες και έχει απενεργοποιήσει τον Βιλντόζα (έπαιξε περίπου 7’) και τους Καλαϊτζάκη, Γκάι, Μπαλτσερόφσκι και Μαντζούκα). Δεν κάνουν όλοι αυτοί; Δεν μπορούν να δώσουν ανάσες σε παίκτες έμπειρους και ίσως κουρασμένους με δεδομένες τις συνθήκες/ απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ που φέρνουν ματς ακόμη και μέσα σε λίγες ημέρες;

Το επόμενο τετ-α-τετ του ΠΑΟ είναι κόντρα στη Ρεάλ. Τη Βασίλισσα που πέρασε από το καυτό ΣΕΦ. Ναι, καυτό θα είναι και το ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟ έχει μπροστά του μια πρόκληση. Το πώς θα …απλώσει όμως τα χαρτιά που έχει μπροστά του ο Αταμάν, το πώς θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε παίκτες με παραστάσεις, είναι πράγματα που έχουν τη μεγάλη σημασία τους.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024