Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αναζητώντας ακόμη … τον ηγέτη Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό (pic,vids)

Αναζητώντας ακόμη … τον ηγέτη Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό (pic,vids)

Σχεδόν 2,5 μήνες σε αγωνιστική δράση στα επίσημα ματς με την πράσινη φανέλα ο Κώστας Σλούκας δεν έχει δικαιώσει, έως τώρα, τις πολύ μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την απόφαση το προηγούμενο καλοκαίρι, να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό και να ηγηθεί της προσπάθειας των «Πρασίνων» για επιστροφή στην κορυφή. Ωστόσο, στις κρίσιμες στιγμές δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά και να επιβεβαιώσει τον τίτλο «ηγέτης» που του έχουν προσάψει ο οργανισμός του Παναθηναϊκού και οι οπαδοί του.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα. Η αδυναμία του Σλούκα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχουν όλοι για τον ίδιο, έχει κοστίσει πολλές φορές στην ομάδα του Αταμάν. Από «ωραίος» στον Ολυμπιακό με καθοριστικά σουτ τα οποία έδωσαν μεγάλες νίκες και προκρίσεις στους «Ερυθρόλευκους», μοιραίος στον Παναθηναϊκό με πολλά λάθη και άστοχα σουτ.

Η ίδια η γλώσσα του σώματος του Σλούκα δείχνει έναν άνθρωπο, ο οποίος κατακλύζεται από εκνευρισμό και θυμό, καθώς δεν αποτυπώνει στο παρκέ την ηγετική φυσιογνωμία, η οποία ξεχώριζε στον Ολυμπιακό και ανάγκασε τον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να του προσφέρει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο κοντά στα 10 εκατομμύρια για 3 χρόνια.

Η ίδια η γλώσσα του σώματος του Σλούκα δείχνει έναν άνθρωπο, ο οποίος κατακλύζεται από εκνευρισμό και θυμό

Ο Σλούκας έχει ξεκινήσει απογοητευτικά τη σεζόν στην Ευρωλίγκα στα σουτ τριών πόντων, καθώς μετράει το «φτωχό» 22,7% στα τρίποντα και 50,7% στα σουτ δύο πόντων. Σε σχέση με την περσινή σεζόν έχει αυξήσει τον αριθμό λαθών που κάνει ανά παιχνίδι, μετρώντας τη φετινή σεζόν 3,1 λάθη.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι, τη περσινή σεζόν σε 36 παιχνίδια ο Σλούκας είχε συνολικά 75 λάθη, ενώ φέτος σε 12 αγωνιστικές μετρά ήδη 31. Επιπλέον, η απόδοση του Σλούκα στα τελευταία λεπτά των αγώνων, έχει κοστίσει στον Παναθηναϊκό πολύτιμες νίκες, για την εδραίωση στην 8αδα.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της Ευρωλίγκας απέναντι στην πρώην ομάδα του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Σλούκας προσπάθησε να πάρει προσωπικά την αναμέτρηση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ένα επιθετικό φάουλ στον Γουόκαπ, μια τάπα από τον Μιλουτίνοφ και ένα άστοχα τρίποντό του  «υπέγραψαν» το διπλό του Ολυμπιακού.

Στην εντός έδρα ήττα από τη Μακάμπι και με το σκορ στο 79-82 υπέρ της Μακάμπι, ο Σλούκας κέρδισε τρεις βολές, έχοντας έτσι την ευκαιρία να ισοφαρίσει την αναμέτρηση. Ωστόσο ο 33χρονος ευστόχησε στις δύο, με αποτέλεσμα  η Μακάμπι να «δραπετεύσει»  από το ΟΑΚΑ με το διπλό.

Η έλευση του Κέντρικ Ναν και η προτίμηση του Αταμάν στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ, αποτυπώνεται και από τον χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια του Σλούκα. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παρτίζαν ο Σλούκας αγωνίστηκε 21:50 με τον Ναν να αγωνίζεται στο τέλος του αγώνα, ενώ και στην χθεσινή αναμέτρηση απέναντι στην Εφές ο Σλούκας δεν βρισκόταν στην βασική πεντάδα των «Πρασίνων», με τον Κέντρικ Ναν να τον αντικαθιστά.

Γίνεται σαφές, πως ο πολυπόθητος μύθος για παραπάνω χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό για τον Σλούκα καταρρίπτεται, με τα 22:07 λεπτά που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό πέρσι κατα μέσο όρο να κοντοζυγώνουν.

Έτσι, η αδυναμία του Σλούκα να βρει ρυθμό, σε συνδυασμό με την έλευση του Ναν , ο οποίος παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται ολοένα και καλύτερος, έχοντας και την μεγάλη επιθυμία να γίνει αυτός ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, συνηγορούν στο συμπέρασμα: Που είναι … ο ηγέτης Κώστας Σλούκας στον Παναθηναϊκό;

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024