Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ΜΑΤ σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας στην οποία έχουν καταφύγει διαδηλωτές

Τα ΜΑΤ σπάνε τζαμαρία πολυκατοικίας στην οποία έχουν καταφύγει διαδηλωτές

Σάλος έχεις δημιουργηθεί από τα βίντεο που κυκλοφορούν με ΜΑΤ να κάνουν θρύψαλα τζαμαρία πολυκατοικίας στην οποία έχουν καταφύγει διαδηλωτές.

Ούτε από την ομολογουμένως ειρηνική πορεία, αφού μόνο μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν, στη μνήμη του δολοφονημένου από αστυνομικό Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έλειψαν τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και επίδειξης δύναμης.

Οργή, ερωτήματα και αν μη τι άλλο έντονο προβληματισμό για τις τακτικές της ελληνικής Αστυνομίας, και τελικά τον απώτερο σκοπό της δημιουργεί το πλήθος των βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με επιθέσεις ανδρών των ΜΑΤ σε πολυκατοικίες που έχουν καταφύγει διαδηλωτές, αναζητώντας προστασία από τα χημικά στη χρήση των οποίων δεν ήταν ούτε αυτή τη φορά φειδωλοί οι υπεύθυνοι για την επιβολή της τάξης.


Άνδρες των ΜΑΤ καταγράφονται να χτυπούν με μανία τζαμαρία πολυκατοικίας, την οποία τελικά κάνουν θρύψαλα. Στην πολυκατοικία έχουν προφανώς αναζητήσει καταφύγιο διαδηλωτές, με κάποιους εξ ‘ αυτών να έχουν καλύμμενο το πρόσωπό τους. Βέβαια σε μια πορεία που γίνεται χρήση χημικών η κίνηση να καλύψεις το πρόσωπο, μύτη και στόμα, είναι σχεδόν αντανακλαστική.

Σε κάθε περίπτωση στα βίντεο δεν φαίνεται οι Αστυνομικοί να δέχονται κανενός είδους απειλή από τους εντός της πολυκατοικίας οι οποίοι αντίθετα πολιορκούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να έχουν τρόπο διαφυγής.

Εύλογο το ερώτημα τι ακριβώς εξυπηρετούν οι κινήσεις αυτές από τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι επιτέθηκαν, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες ακόμη και σε επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που απλώς έκαναν τη δουλειά τους.

Κρίσιμα ερωτήματα

Οι επιθέσεις αυτές των ΜΑΤ, εκτός από τον κίνδυνο που ελλοχεύουν αφού όταν σπας μια τζαμαρία μπροστά από ανθρώπους είναι πολύ πιθανό να υπάρξει τραυματισμός, οξύνουν τα πνεύματα και σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε κλιμάκωση της έντασης. Και αυτό τη στιγμή που δουλειά των ΜΑΤ είναι να αποφύγουν τις εντάσεις και υποτίθεται ότι όλα τα εργαλεία που τους δίνονται εξυπηρετούν ακριβώς αυτό τον σκοπό, την αποφυγή και αντιμετώπιση βίαιων επεισοδίων.

Παγώνοντας λοιπόν την εικόνα, οι υπεύθυνοι για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη σπάνε μια τζαμαρία πολυκατοικίας, και ακούγονται να βρίζουν χυδαία ανθρώπους που έχουν καταφύγει στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Ομολογουμένως όχι εύκολα κατανοητή πράξη και άκρως δεκτική σε ερμηνείες καθόλου κολακευτικές για την ελληνική αστυνομία και τις μεθόδους της.

Δεν ειναι λίγο όσοι κατηγορούν τους άνδρες των ΜΑΤ για τραμπουκισμό, νταηλίκια, παρακμή και σήψη χωρίς να παραλείπουν να επιρρίψουν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που έχει και την τελική ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024