Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Abandonded: Όταν το παρελθόν και η εγκατάλειψη συναντούν το παρόν σε 15 φωτογραφίες

Abandonded: Όταν το παρελθόν και η εγκατάλειψη συναντούν το παρόν σε 15 φωτογραφίες

Όταν χάνεται η φροντίδα και η προσοχή αντικείμενα και χώροι ρημάζουν, όμως πάντα θα βγάζει μια μελαγχολία που ενίοτε αποτυπώνεται υπέροχα στον φωτογραφικό φακό.

Υπό τον όρο abandoned με ή χωρίς το hashtag αν ψάχνει κανείς στα κοινωνικά δίκτυα, θα βρεθούν χιλιάδες ίσως φωτογραφίες από εγκαταλελειμμένα μέρη που βρίσκονται πολλά χρόνια μακριά από τις ημέρες της δόξας τους.

Εκατοντάδες φωτογράφοι γοητεύονται και ελκύονται από τα μελαγχολικά τοπία, με κτίρια και αντικείμενα που λίγες μόλις δεκαετίες πριν βρίσκονταν σε χρήση.

Από παλιά εργοστάσια, μέχρι το εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό κολυμβητήριο που χρησιμοποιήθηκε στην σειρά του Netflix «The Rain», πάντα η εγκατάλειψη θα αποτελεί έμπνευση

Κάποιες φορές η Φύση αναλαμβάνει να επανακαταλάβει τα μέτρα που έχει χάσει από τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, που ενίοτε αποδεικνύονται λιγότερο ανθεκτικές στον χρόνο.

15 στιγμές…

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως το #Abandoned αποτελεί πολύ καλή τροφή για σκέψη και κυρίως για έμπνευση

Από παλιά βιομηχανικά εργοστάσια των οποίων οι πολύβουες ημέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, μέχρι αρχοντικά των οποίων οι σκονισμένοι πολυέλαιοι απέχουν πολύ από την εποχή των σουαρέ, η φθορά μας υπενθυμίζει την αδυσώπητη δύναμη του χρόνου.

Πως η ζωή απέναντι στην φθορά και την εγκατάλειψη δημιουργεί ένα εκπληκτικό φωτογραφικό κοντράστ που αποτελεί την πεμπτουσία αυτού του είδους των φωτογραφιών.

Εγκαταλελειμένη αγροικία στην Αμερική.

Οι παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Auderødlejren της Δανίας.

Ασπρόμαυρη φωτογραφία, πλοίο στην στεριά και σύννεφα, όπως αυτά της καταιγίδας που το έβγαλε εξ αρχής εκεί που βρίσκεται.

Αυτοκίνητο ανάμεσα στις δεκαετίες του ’40 και του ’50 , τις Χρυσές εποχές της σχεδίασης αυτοκινήτων. Τις υπόλοιπες παρεμβάσεις τις ανέλαβε η φύση.

Η χρήση ενός κτιρίου μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και μετά την εγκατάλειψη.

Ακόμα και αν πρόκειται για μεγάλα κτίρια με πολύ πρακτικό σχεδιασμό, τίποτα δεν διασφαλίζει την χρήση και συντήρησή τους.

Όσο και να νιώθει κανείς ένα κτίριο ως εγκαταλελειμμένο, πάντα θα βρεθεί κάποιος να βρει καταφύγιο εκεί.

Τις περισσότερες φορές η Φύση επανακαταλαμβάνει όσα της πήρε ο άνθρωπος.

Πολλές φορές μια φωτογραφία μας ταξιδεύει, όχι μόνο στις στιγμές της δόξας, αλλά κυρίως πως ένα αντικείμενο βρέθηκε εκεί που φωτογραφήθηκε.

Ένα εγκαταλελειμέμένο καλύβι ψαράδων, μακριά από τις δόξες του, αλλά παραμένει εικαστικά άρτιο.

Κάποιες στιγμές ανήκουν στην ομορφιά της παρακμής και αυτή είναι μια από αυτές.

Τα παιχνίδια με το φως είναι από τα πλέον βασικά σε αυτού του είδους τις φωτογραφίες, όπου πλέον μεταφέρονται και σε βίντεο κλιπ, πολύ συχνότερα από το παρελθόν.

Η πολυπλοκότητα των κατασκευών και τα πολλά επίπεδα είναι εξαιρετικά για να μπερδεύουν το μάτι, ειδικά όταν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε «οπτικό θόρυβο».

Ακόμα και μετά την οριστική εγκατάλειψη, ο θόλος είναι θελκτικός για περισσότερα άτομα πέραν των φίλων της αρχιτεκτονικής και της σύγχρονης ιστορίας.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024