Ιταλία: Μαγικές φωτογραφίες από την χιονισμένη Αίτνα – Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης με χιόνι και λάβα
Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την μαγευτική Αίτνα με έναν συνδυασμό χιονιού και λάβας σε μια δραστηριότητα που συνεχίζεται χωρίς...εκρήξεις -μεγάλες τουλάχιστον- για περίπου 13 ημέρες.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας, «το ύψος της εκρηκτικής στήλης εκτιμάται ότι είναι περίπου στα επίπεδα της προηγούμενης έκρηξης».
Βέβαια, στην 13η ημέρα της δραστηριότητάς της η ασφαλής πάντα έκρηξη συμβαίνει από άλλο κώνο σε σχέση με την έκρηξη πριν από 13 ημέρες.
Η Αίτνα έχει το πλεονέκτημα να εκρύγνειται με μίνι-ηφαίστεια, χωρίς έναν κύριο επικίνδυνο κώνο
Με υψόμετρο τα 3.300 μέτρα στην υψηλότερη κορυφή του βουνού της Αίτνας, η στήλη καπνού έχει εκτοξευτεί περισσότερο από ένα χιλιόμετρο σε ύψος.
Για την ώρα δεν ακυρώθηκαν πτήσεις, παρά την επικινδυνότητα από την προσέλκυση στάχτης στους κινητήρες
Το κοντινό αεροδρόμιο της Κατάνια παρέμεινε ανοιχτό παρά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου και την κατακρήμνιση τέφρας.
Έκλεισε τον Αύγουστο λόγω σύννεφου τέφρας από έκρηξη της Αίτνας.

Πολύ εντυπωσιακή η έκρηξη στην Αϊτνα με συνδυασμό χιονιού και λάβας!
Ως ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, η Αίτνα βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή δραστηριότητα τα τελευταία δέκα χρόνια.
Θα πρέπει όμως οι πτήσεις να αποφύγουν την περιοχή πάνω από την στάχτη.
Παρότι στην διάρκεια της ύπαρξής του πρέπει να έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές, στην σύγχρονη ιστορία μόλις 77 θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί. Από τότε που οι μετρήσεις της δραστηριότητας έγιναν ακριβείς, δεν έχει παρουσιαστεί η παραμικρή απώλεια σε ανθρώπινες ζωές.
Η Αϊτνα έχει πολλαπλούς κώνους που επιτρέπουν την τρομαχτική, αλλά απόλυτα ασφαλή διαρροή λάβας, σε αντίθεση με ηφαίστεια με έναν κυρίως κώνο που δημιουργούν μεγάλες εκρήξεις. Το ευτύχημα στην περίπτωσή μας είναι πως η κορυφή που αποτέλεσε την διέξοδο της λάβας είναι ασφαλής.

Οι φωτογραφίες είναι από τις 24 Νοεμβρίου και είναι από τις ομορφότερες της Αίτνας.
Είναι με διαφορά ένα από τα πιο εντυπωσιακά και φωτογραφημένα ηφαίστεια του κόσμου, ενώ δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
- Πρώτη προσφυγή μεγάλων εκδοτικών οίκων για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας από την ΑΙ – H Meta στο στόχαστρο
- Μπαρτσελόνα: Με Φλικ μέχρι το 2028 οι Καταλανοί (pic)
- Χωρίς κράνος 6 στους 10 οδηγούς με ηλεκτρικό πατίνι – Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική
- Φορολογικές δηλώσεις: Πότε γίνεται συμψηφισμός με οφειλές
- Επίκαιρη ερώτηση από τη Μιλένα Αποστολάκη: Όχι στην υποχρεωτική αντιδικία δήμων με εργαζόμενους
- Ένα σπάνιο ντοκουμέντο του Tupac να τραγουδάει «You Don’t Bring Me Flowers»
- Άρης: Αμφίβολοι για το παιχνίδι με τον Βόλο οι Φαμπιάνο και Πέρεθ
- Μυστήριο με ελικόπτερο που παρενόχλησε πλοίο της γραμμής ανάμεσα σε Άνδρο και Μύκονο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442