Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα φάουλ που άλλαξε το παιχνίδι κι ένα must win

Ένα φάουλ που άλλαξε το παιχνίδι κι ένα must win

Αναφερόμαστε φυσικά στο δεύτερο φάουλ που δόθηκε στον Κάνααν με την συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα και δεν χωρά αμφιβολία πως το συγκεκριμένο σφύριγμα αποδείχθηκε μεγάλη «πληγή» για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης αλλά δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη κόντρα στη «βασίλισσα». Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα στο ΣΕΦ και πλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό την αστοχία που είχαν από τα 6.75.

Παρατηρώντας όμως κάποιος το παιχνίδι και ποιο ήταν το στοιχείο που «πλήγωσε» σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Πειραιά δεν μπορεί να μην σταθεί σ΄ ένα φάουλ που άλλαξε επί της ουσίας όλο το παιχνίδι.

Ένα φάουλ που ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να διαφοροποιήσει νωρίς το πλάνο του και έδωσε την δυνατότητα στην ισπανική ομάδα να αισθανθεί πιο άνετα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Αναφερόμαστε φυσικά στο δεύτερο φάουλ που δόθηκε στον Κάνααν με την συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα και δεν χωρά αμφιβολία πως το συγκεκριμένο σφύριγμα αποδείχθηκε μεγάλη «πληγή» για τον Ολυμπιακό.

Ο κόουτς των πειραιωτών αναγκάστηκε να τραβήξει στον πάγκο τον Αμερικανό και οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν έναν εκ των δύο πιο φορμαρισμένων παικτών τους στη φετινή Ευρωλίγκα.

Έχασαν έναν παίκτη που σουτάρει με 50% φέτος από το τρίποντο κι αυτό ήταν πρόβλημα που δεν κατάφερε να το ξεπεράσει ο Ολυμπιακός στη διάρκεια του αγώνα.

Ακόμα κι όταν ο Κάνααν ξαναγύρισε στο ματς φάνηκε ότι είχε επηρεαστεί από το διάστημα που έμεινε στον πάγκο και δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτά που έχουμε συνηθίσει από τον Αμερικανό στην φετινή διοργάνωση.

Αν ο Κάνααν δεν είχε φορτωθεί τόσο νωρίς με δύο φάουλ και είχε μείνει περισσότερο στο παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο ίσως και η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική για την ομάδα του Πειραιά.

Με τα αν όμως δεν γράφεται ιστορία και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει στο παιχνίδι της Παρασκευής απέναντι στην Μπάγερν, καθώς πρόκειται για πολύ σημαντική αναμέτρηση.

Ο αγώνας με τους Βαυαρούς έχει την ταμπέλα must win για τους πειραιώτες και είναι προφανές ότι η ομάδα του Πειραιά δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο στραβοπατήματος στον αγώνα με τους Γερμανούς.

Κι αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως η Μπάγερν αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, καθώς νίκησε χθες βράδυ την Αρμάνι Μιλάνο, πετυχαίνοντας μάλιστα την τρίτη συνεχόμενη νίκη της.

Ένα μεγάλο «πρέπει» κόντρα στην Μπάγερν

Το ρεκόρ των Βαυαρών είναι 6-6, όπως άλλωστε και του Ολυμπιακού και καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο σημαντικό είναι για τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Γερμανούς.

Επαναλαμβάνουμε, κανένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο, κάτι που φάνηκε και χθες αλλά αυτούς τους αγώνες πρέπει να τους «καθαρίζει» ο Ολυμπιακός, ειδικά όταν παίζει στο ΣΕΦ.

Κι όσο για τα νέα της επόμενης εβδομάδας; Ο Μπαρτζώκας περιμένει πολλά καλά νέα για να εμφανίσει στο παρκέ τον «νέο» Ολυμπιακό. Ο Γκος επιστρέφει από Δευτέρα στις υποχρεώσεις της ομάδας του έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε.

Ο Μήτρου Λονγκ αναμένεται να πάρει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο ενώ θα μπει στην «εξίσωση» και ο Πετρούσεφ, δίνοντας μια ποιοτική έξτρα επιλογή στον Μπαρτζώκα στους ψηλούς.

Θα δούμε δηλαδή σε λίγες μέρες έναν πλήρη Ολυμπιακό, μια «νέα» ομάδα που θα είναι σε θέση να ενισχύσει τις αρχές με τις οποίες έχει δομηθεί από τον προπονητή της, τα τρία τελευταία χρόνια.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024