Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Η εποχή των Πορτογάλων

Ολυμπιακός: Η εποχή των Πορτογάλων

Οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν νέο αθλητικό διευθυντή (Πέδρο Αλβες), νέο προπονητή (Κάρλος Καρβαλιάλ) και την ξεκάθαρη πρόθεσή τους για αντεπίθεση…

Η αλήθεια είναι πως μέρες τώρα ο αέρας στο μεγάλο λιμάνι μύριζε «βροχή». Παρά ταύτα εκείνοι που έχουν τη συνήθεια να παρατηρούν με προσοχή τον οργανισμό Ολυμπιακός, δεν αναζήτησαν ομπρέλα. Εσπευσαν μόνο να συγχρονίσουν τα ρολόγια τους σε αντίστροφη μέτρηση. Σε αυτή που ολοκληρώθηκε ιδανικά το μεσημέρι της Τρίτης…

Κάπου εκεί ξεκίνησε μια καταιγίδα ανακοινώσεων. Πρώτα η επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Πέδρο Αλβες για την αθλητική διεύθυνση του club. Επειτα ο αναμενόμενος αποχωρισμός με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Και τελικά η πρόσληψη του Κάρλος Καρβαλιάλ στη θέση του προπονητή.

Κανονική «D-day» για τους Ερυθρόλευκους που με τρεις διαδοχικές κινήσεις εξήγησαν λιτά και κατανοητά τις προθέσεις τους και για τη συνέχεια της αγωνιστικής σεζόν, αλλά και συνολικά του project που ξεκίνησε το καλοκαίρι από χέρια ισπανικά (σ.σ. του Αντόνιο Κορδόν που αναβαθμίζεται σε μια θέση «υπερδιευθυντή» πάνω από τους τεχνοκράτες προϊσταμένους του Ολυμπιακού, της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Ρίο Αβε).

«Το επόμενο παιχνίδι»

Μια ξεκάθαρη δήλωση «αντεπίθεσης» λίγο πριν απ’ τα μισά του δρόμου μιας χρονιάς που ακόμη βρίσκονται όλα στο τραπέζι προς διαπραγμάτευση. Και στο πρωτάθλημα (-3 από την κορυφή, με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου). Και στο Κύπελλο (η νοκάουτ «διπλή» μονομαχία του Γενάρη με τον Παναθηναϊκό για μια θέση στους προημιτελικούς). Και στην Ευρώπη (φτάνει ένας βαθμός την επόμενη Πέμπτη στο Φάληρο με την Τοπόλα για το εισιτήριο πρόκρισης στο top 24 του Conference League).

Αρκεί φυσικά ο Ολυμπιακός να αφήσει πίσω του το τελευταίο κομμάτι της σύντομης εποχής Μαρτίνεθ. Διότι η εικόνα του Νοέμβρη είναι που έφερε τη… βροχή. Πρώτος στόχος; Αυτός που περιέγραψε με τέσσερις λέξεις ο πολύπειρος Κάρλος Καρβαλιάλ: «Να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι».

«Ο πρώτος που σκέφτηκα»

Παρουσιάστηκαν επίσημα και ο νέος αθλητικός διευθυντής και ο νέος προπονητής από την ΠΑΕ με διαφορά μισής ώρας (ο Κώστας Καραπαπάς και ο Κριστιάν Καρεμπέ ήταν στο πλευρό τους). Και η αλήθεια είναι πως οι ατάκες τους αν μη τι άλλο έβγαλαν ειδήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πρώτος στόχος, όπως σημείωσε ο πολύπειρος Κάρλος Καρβαλιάλ: «Να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι»

Ο Πέδρο Αλβες για παράδειγμα αφενός… ανέλαβε την ευθύνη της επιλογής του Κάρλος Καρβαλιάλ «η επιλογή είναι δική μου, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει», αφετέρου εξήγησε πως ήδη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αντόνιο Κορδόν που «μπορεί να μην είναι καθημερινά μαζί μας αλλά θα συνεργαζόμαστε στενά καθώς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη εμπειρία του» αλλά και τον Χοσέ Ιγκνάσιο Ναβάρο που παραμένει στο οργανόγραμμα του Ρέντη.

«Αλλαγές… χθες»

Την ίδια στιγμή ο νέος προπονητής, που το απόγευμα πήγε στον Ρέντη και έπιασε δουλειά, έδειξε αν μη τι άλλο μια άμεση προσαρμογή σε απαιτήσεις… Δεκέμβρη και σε μια ομάδα που την ανέλαβε on the road. «Εχω μεγάλη εμπειρία σε πολλά και διάφορα πρωταθλήματα, οπότε το μόνο που θα πω είναι οι αλλαγές να γίνουν… χθες». Ατάκα που αν μη τι άλλο προμηνύει και την επόμενη φάση της αντεπίθεσης για μια ομάδα που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δραστήρια και μπρος στο μεταγραφικό παράθυρο του Γενάρη.

«Το γεγονός ότι μετά από μία βαριά ήττα στην Ευρώπη 6.000 φίλοι του Ολυμπιακού τον ακολούθησαν στον Βόλο για τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος, είναι δείγμα του μεγαλείου του. Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό. Βρισκόμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Να αγωνιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στις τρεις διοργανώσεις. Ολα είναι ανοιχτά κι όλα είναι πιθανά να συμβούν» πρόσθεσε ο 58χρονος τεχνικός.

«Είμαστε ήδη στην αγορά»

Απαραίτητη σημείωση; Ο Πέδρο Αλβες και ο Κάρλος Κορμπεράν συνεργάστηκαν πριν από μερικά χρόνια στο απαιτητικό project της Μπράγκα. Και ο Αλβες εκείνη την εποχή συνεργάστηκε και με τον Χουάν Ιγκνάσιο «και ξέρω καλά τον τρόπο δουλειάς του» όπως ο ίδιος αποκάλυψε. Μια λεπτομέρεια που υπόσχεται «αντανακλαστικά» σε αυτή την απόπειρα αντίδρασης μιας και «φυσικά και πρέπει κάτι να αλλάξουμε. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση που πρέπει να είναι. Οπότε θα αλλάξουμε πράγματα. Θα κοιτάξουμε να βρούμε παίκτες που ταιριάζουν στην ομάδα, να έρθουν και να ενσωματωθούν το δυνατόν γρηγορότερα. Βρισκόμαστε στην αγορά και ελέγχουμε τις πιθανότητες».

Η οικογένεια…

Αξιο αναφοράς και κάτι ακόμη σε αυτό το… ροκ μεσημέρι. Το γεγονός ότι τόσο ο Πέδρο Αλβες όσο και ο Κάρλος Καρβαλιάλ επικαλέστηκαν την λέξη «οικογένεια». «Καθώς μιλούσα με τον Κώστα (σ.σ. Καραπαπά) χρησιμοποιήσαμε πολλές φορές τη λέξη οικογένεια. Και θέλω να γίνω μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ» είπε ο νέος αθλητικός διευθυντής.

«Θέλουμε τη Θύρα 7 και τον κόσμο του Ολυμπιακού στο πλευρό μας, γιατί μόνο ενωμένοι, μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια θα μπορέσουμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε πραγματικά να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα των φιλάθλων μας και μόνο μαζί τους, με τη δική τους στήριξη θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο νέος προπονητής. Και κατέληξε: «Προτεραιότητα είναι να ενώσουμε την ομάδα. Να είμαστε όλοι μαζί όπως κι οι οπαδοί να είναι δίπλα μας. Αμυνα μαζί, επίθεση μαζί. Οταν ενωθούμε όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μία πάρα πολύ μεγάλη δύναμη».

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024