Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυστήριο στο Κρεμλίνο - Γιατί ο Πούτιν κράταγε τους πρέσβεις 20 μέτρα μακριά

Μυστήριο στο Κρεμλίνο – Γιατί ο Πούτιν κράταγε τους πρέσβεις 20 μέτρα μακριά

Ο Πούτιν μίλησε στο Κρεμλίνο για την αποδοχή των διαπιστευτηρίων των νέων πρέσβεων διατηρώντας τεράστια απόσταση μεταξύ αυτού και των παρευρισκομένων

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν μίλησε την Δευτέρα ενώπιον των καινούριων πρεσβευτών σε μία τελετή στην επίχρυση Αίθουσα Alexander του Μεγάλου Παλατιού του Κρεμλίνου. Στην εκδήλωση ο Πούτιν αποδέχτηκε τα διπλωματικά διαπιστευτήρια πολλών νέων πρεσβευτών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου της Βρετανίας στη Μόσχα, Νάιτζελ Κέισι. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε για «αλλαγή προς το καλύτερο» στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου, δείχνοντας πως θέλει να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, τα λόγια του αυτά έρχονταν σε σύγκρουση με τις πράξεις του, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος στεκόταν σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων από τους 21 πρεσβευτές, μπροστά σε μία τεράστια χρυσή πόρτα με σημαίες εκατέρωθεν και αρνούμενος να σταθεί πιο κοντά στην ομάδα για «υγειονομικούς λόγους». Οι απεσταλμένοι φαίνονται να μην ακούνε και να δείχνουν δυσαρεστημένη.

Γιατί ήταν είκοσι μέτρα μακριά από τους πρεσβευτές

Ο Πούτιν είπε στους απεσταλμένους – συμπεριλαμβανομένων των νέων πρεσβευτών της Γερμανίας και της Αυστραλίας: «Δυστυχώς, για υγειονομικούς λόγους, δεν μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο, να συναναστραφούμε.

«Ελπίζω ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές, όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην υγειονομική περίθαλψη, και θα μπορέσουμε να το κάνουμε. «Σε κάθε περίπτωση, ως θέμα ρουτίνας, τόσο εγώ, ο υπουργός Εξωτερικών [Σεργκέι Λαβρόφ] και ο βοηθός μου για τις διεθνείς υποθέσεις [Γιούρι Ουσάκοφ] είμαστε πάντα στη διάθεσή σας».

Στη Διάσκεψη της Τεχεράνης αναφέρθηκε ο Πούτιν

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόσφατη 80ή επέτειο της Διάσκεψης της Τεχεράνης των αρχηγών των τριών συμμαχικών κρατών: της Σοβιετικής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Βρετανίας – Ιωσήφ Στάλιν, Φράνκλιν Ρούσβελτ και Ουίνστον Τσόρτσιλ, «η οποία έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου συστήματος διεθνών σχέσεων».

«Στη μεταπολεμική περίοδο και μέχρι πρόσφατα, οι χώρες μας κατάφεραν να οικοδομήσουν αλληλεπίδραση με βάση την κατανόηση της ειδικής ευθύνης τους για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αλλά η τρέχουσα κατάσταση στον διάλογο με το Λονδίνο είναι κοινή γνώση και ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο προς το συμφέρον των δύο χωρών και των λαών μας», είπε.

Δείτε το βίντεο

H θεωρία περί υποδοχής από σωσία του Ρώσου προέδρου

Σύμφωνα με το κανάλι του Telegram General SVR τους πρεσβευτές υποδέχθηκε κατά την άφιξή τους στη Μόσχα σωσίας του Πούτιν. «O εφεδρικός δέχθηκε τα διαπιστευτήρια από τους νεοαφιχθέντες πρεσβευτές ξένων κρατών», ανέφερε και σημείωσε ότι ο κύριος λόγος για την απόσταση των 20 μέτρων ήταν η θλιβερή κατάσταση της εικόνας του προσώπου του αντικαταστάτη.

«Έχουν εμφανιστεί αρκετά μικρά εξογκώματα στα ζυγωματικά του “Πούτιν”, γι’ αυτό και το πρόσωπό του έχει αποκτήσει σβολιασμένη όψη και αυτό το πρόβλημα δύσκολα μπορεί να κρυφτεί με το μακιγιάζ. Από χθες, ο σωσίας ήταν πιο διαφορετικός από ποτέ από τον πραγματικό Πούτιν».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024