Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα ενισχυθούν με 170.000 συμβασιούχους οπλίτες ή στρατεύσιμους, με αποτέλεσμα το προσωπικό τους ν’ ανέλθει σε 1,32 εκατομμύρια.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via Reuters) έδωσε εντολή για περαιτέρω αύξηση του προσωπικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο χθες Παρασκευή.

Ειδικότερα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με 170.000 συμβασιούχους οπλίτες ή στρατεύσιμους, με αποτέλεσμα το προσωπικό τους ν’ ανέλθει σε 1,32 εκατομμύρια.

Το υπουργείο Αμυνας διέψευσε ότι εξετάζεται δεύτερο κύμα επιστράτευσης

Το καλοκαίρι του 2022, λίγους μήνες αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου διέταξε την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων σε 1,15 εκατομμύρια άνδρες.

Η εντολή προκάλεσε πανικό σε τμήματα της ρωσικής κοινωνίας και εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έφυγαν στο εξωτερικό.

Χθες Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε ότι εξετάζεται δεύτερο κύμα επιστράτευσης, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον πληθυσμό.

Υπογράμμισε ότι στόχος είναι οι ένοπλες δυνάμεις να βασιστούν κυρίως σε Ρώσους που κατατάσσονται οικειοθελώς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επικρίσεις Λαβρόφ

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επέκρινε και πάλι χθες Παρασκευή, απερίφραστα, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και εξέφρασε την «αδιαφορία» του για την τύχη του, από το βήμα της ετήσιας συνεδρίασης του Οργανισμού, στην οποία επεδίωξε πάντως να συμμετάσχει.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι δυτικοί συνάδελφοί μας δεν άντλησαν κανένα δίδαγμα από την καταστροφική πολιτική τους με στόχο τη διάλυση του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ από τα Σκόπια, όπου διεξήχθη το 30ό υπουργικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024