Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα ενισχυθούν με 170.000 συμβασιούχους οπλίτες ή στρατεύσιμους, με αποτέλεσμα το προσωπικό τους ν’ ανέλθει σε 1,32 εκατομμύρια.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via Reuters) έδωσε εντολή για περαιτέρω αύξηση του προσωπικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο χθες Παρασκευή.
Ειδικότερα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με 170.000 συμβασιούχους οπλίτες ή στρατεύσιμους, με αποτέλεσμα το προσωπικό τους ν’ ανέλθει σε 1,32 εκατομμύρια.
Το υπουργείο Αμυνας διέψευσε ότι εξετάζεται δεύτερο κύμα επιστράτευσης
Το καλοκαίρι του 2022, λίγους μήνες αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου διέταξε την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων σε 1,15 εκατομμύρια άνδρες.
Η εντολή προκάλεσε πανικό σε τμήματα της ρωσικής κοινωνίας και εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έφυγαν στο εξωτερικό.
Χθες Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε ότι εξετάζεται δεύτερο κύμα επιστράτευσης, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον πληθυσμό.
Υπογράμμισε ότι στόχος είναι οι ένοπλες δυνάμεις να βασιστούν κυρίως σε Ρώσους που κατατάσσονται οικειοθελώς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Επικρίσεις Λαβρόφ
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επέκρινε και πάλι χθες Παρασκευή, απερίφραστα, τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και εξέφρασε την «αδιαφορία» του για την τύχη του, από το βήμα της ετήσιας συνεδρίασης του Οργανισμού, στην οποία επεδίωξε πάντως να συμμετάσχει.
«Είμαστε βέβαιοι ότι οι δυτικοί συνάδελφοί μας δεν άντλησαν κανένα δίδαγμα από την καταστροφική πολιτική τους με στόχο τη διάλυση του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ από τα Σκόπια, όπου διεξήχθη το 30ό υπουργικό συμβούλιο του Οργανισμού.
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442