Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Νεκροί όλοι οι στρατιωτικοί που επέβαιναν στο αεροσκάφος Osprey των ΗΠΑ που συνετρίβη

Ιαπωνία: Νεκροί όλοι οι στρατιωτικοί που επέβαιναν στο αεροσκάφος Osprey των ΗΠΑ που συνετρίβη

Εντοπίστηκαν έξι σοροί των στρατιωτικών, αναζητούν άλλες δύο - Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θεωρεί «απίθανο να βρεθούν επιζήσαντες» και τους θεωρεί ήδη όλους νεκρούς

Οι οκτώ στρατιωτικοί που επέβαιναν σε αεροσκάφος Osprey του αμερικανικού στρατού, το οποίο συνετρίβη στη θάλασσα στις 29 Νοεμβρίου στ΄ανοιχτά  της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας, θεωρούνται πλέον όλοι νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική πολεμική αεροπορία.

«Απίθανο να βρεθούν επιζήσαντες», λέει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

Οι αρχές βρήκαν έξι σορούς, εκ των οποίων πέντε τη Δευτέρα, αλλά οι επιχειρήσεις δεν είναι πλέον διάσωσης καθώς είναι «δεν είναι πιθανό» να βρεθούν επιζήσαντες, δήλωσε η διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σε ανακοίνωση.

Συντρίμμια που πιστεύεται ότι ανήκουν στο αεροσκάφος Osprey, ανασύρθηκαν από τα νερά της θάλασσας της Ιαπωνίας

Βρέθηκαν και ανασύρθηκαν από το νερό οι σοροί έξι Αμερικανών στρατιωτικών

«Από τους οκτώ στρατιωτικούς, περισυνελέγησαν οι σοροί τριών, άλλων τριών περισυλλέγονται τώρα και μένει να βρεθούν οι σοροί δύο στρατιωτικών», διευκρίνισε.

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του είπαν ότι «προσεύχονται για τις οικογένειες και τους οικείους αυτών που έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο στο  τρομερό αυτό δυστύχημα», αναφέρει ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, στο οποίο παρεμπιπτόντως εκφράζονται ευχαριστίες στην Ιαπωνία για τη βοήθειά της.

Πολεμικό πλοίο της Ιαπωνίας συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των στρατιωτικών των ΗΠΑ

«Οι στρατιωτικοί μας και οι οικογένειές τους είναι η ραχοκοκαλιά του έθνους μας», πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν στο πλευρό των οικογενειών τους, ο Λόιντ Όστιν θα δώσει εντολή για εξονυχιστική έρευνα

Σε ανακοίνωση, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δηλώνει «βαθιά λυπημένος» και διαβεβαιώνει ότι θα διενεργηθεί «πλήρης και εξονυχιστική έρευνα» για να γίνουν σαφείς οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Τα Osprey είναι στρατιωτικά αεροσκάφη που μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται όπως ένα ελικόπτερο και να πετούν όπως ένα αεροπλάνο. Πρόσφατα ατυχήματα έγειραν ερωτήματα για την αξιοπιστία τους.

Το αεροσκάφος συνετρίβη ενώ πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική αποστολή

Το αεροσκάφος αυτό, στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομα, συνετρίβη στη θάλασσα την περασμένη Τετάρτη, όχι μακριά από τη Γιακουσίμα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής. Ο αμερικανικός στρατός έχει σχεδόν 54.000 στρατιώτες του που σταθμεύουν στην Ιαπωνία.

Στα τέλη Αυγούστου, τρείς Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με αεροσκάφους αυτού του τύπου στη βόρεια Αυστραλία και, το 2022, άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν στη Νορβηγία όταν το αεροσκάφος τους, επίσης Osprey, συνεντρίβη κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Η Ιαπωνία ανέστειλε τις πτήσεις των δικών της Osprey μετά το αεροπορικό δυστύχημα της Τετάρτης και ζήτησε από τον αμερικανικό στρατό να κάνει προληπτικά το ίδιο στην ιαπωνική επικράτεια.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024