Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ατλάντα: Η σύζυγός του είχε κρυφή ζωή και το έμαθε μετά την αυτοκτονία της

Ατλάντα: Η σύζυγός του είχε κρυφή ζωή και το έμαθε μετά την αυτοκτονία της

Πώς αποκαλύφθηκε η κρυφή ζωή μιας διακεκριμένης συγγραφέας και καθηγήτριας πανεπιστημίου στην Ατλάντα

Όταν η Molly Brodak, διακεκριμένη συγγραφέας και καθηγήτρια πανεπιστημίου στην Ατλάντα, αυτοκτόνησε στις 8 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 39 ετών, ο σύζυγός της Blake Butler ήταν σοκαρισμένος και συντετριμμένος.

«Ήξερα ότι είχε κατάθλιψη, αλλά πώς μπόρεσε να με εγκαταλείψει;» Ο Blake Butler, 44 ετών και επίσης συγγραφέας, δήλωσε στην New York Post. «Πώς μπόρεσε να μας εγκαταλείψει; Πώς μπόρεσε να εγκαταλείψει τον εαυτό της;»

Το ζευγάρι ήταν ζηλευτό στους τοπικούς λογοτεχνικούς κύκλους, αλλά η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική από την εικόνα. Ο Blake δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο δυστυχισμένη ήταν η γυναίκα του και, όπως γράφει στα νέα του απομνημονεύματα με τον τίτλο «Molly», που κυκλοφορούν ήδη, έμελλε σύντομα να μάθει ότι υπήρχαν πολλά που δεν γνώριζε για τη γυναίκα που αγάπησε.

Την πρώτη φορά που ο Butler συνάντησε την Brodak, εκείνη ήταν στη φυλακή. Ήρθαν σε επαφή μέσω Facebook. Ο Butler δεν γνώριζε πολλούς άλλους συγγραφείς στην Ατλάντα και ήταν ενθουσιασμένος για την γνωριμία με την ποιήτρια Brodak, που ζούσε σε κοντινή απόσταση, στη Αουγκούστα της Τζόρτζια και ήταν και όμορφη. Είχε μακριά μαλλιά μέχρι τη μέση και αμυγδαλωτά γαλάζια μάτια και έμοιαζε με… άγγελο.

Οι δυο τους βγήκαν ραντεβού.

«Τηλεφώνησε από το πίσω μέρος ενός περιπολικού», θα πει ο Butler ανακαλώντας στο μυαλό του την πρώτη τους συνάντηση. «Αλλά δεν έκλαιγε, γελούσε του στυλ “Δεν θα πιστέψεις αυτό που συνέβη”».

Το αυτοκίνητο της συγκάτοικού της, το οποίο η Brodak είχε δανειστεί κατασχέθηκε για ληγμένη ασφάλεια.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, με τους δυο τους να έχουν καταλήξει σε ένα μπαρ, του έδειξε την πρόσφατη μαγνητική τομογραφία της και του είπε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο.

«Αυτή η όμορφη γυναίκα εμφανίστηκε από το πουθενά και ήταν σαν να έφερε μαζί της και το χάος στη ζωή μου» συνέχισε τις αναμνήσεις του ο Butler, για να δικαιολογήσει την επιλογή του και το γεγονός πως δεν την… έκανε με ελαφρά πηδηματάκια λέγοντας ότι «Πάντα με έλκυαν οι γυναίκες που ήταν άγριες».

Έψαξε στο τηλέφωνό της για φωτογραφίες, καθώς ήθελε να τις συμπεριλάβει σε ένα slideshow που θα έφτιαχνε για την κηδεία της. Τότε ανακάλυψε ότι τον είχε απατήσει με πολλούς άντρες. Βρήκε επίσης πλήθος φωτογραφιών της που την εμφάνιζαν να ποζάρει με εσώρουχα και sex toys

Η Brodak του εκμυστηρεύτηκε αρκετά πράγματα από την ταραγμένη παιδική της ηλικία. Ο πατέρας της έκανε ληστείες τραπεζών για να εξοφλήσει τα χρέη του στον τζόγο και δύο φορές βρέθηκε στη φυλακή. Αλλά και η ίδια είχε παρανομήσει, κάνοντας κλοπές. Η μητέρα της έπασχε από διπολική διαταραχή και ουσιαστικά η Molly μεγάλωσε χωρίς επίβλεψη.

Η Molly Brodak και ο Blake Butler σε ευτυχισμένες στιγμές

Η κρυφή ζωή

Κάποιες άλλες, όμως, πτυχές του παρελθόντος της φρόντισε να μην της μοιραστεί μαζί του. Όπως ότι άρχισε να κάνει ηρωίνη στα 12 της, ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φίλοι της την έκαιγαν με τσιγάρα, ότι ήταν στην πραγματικότητα παντρεμένη όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά να βγαίνει με τον Butler, ο οποίος ακούγοντας την λυπητερή της ιστορία ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμος να την λάβει υπό την προστασία του.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2017, στην κορυφή του βουνού Arabia, μισή ώρα μακριά από το σπίτι τους. Ήταν μια απλή και σε στενό κύκλο τελετή: η νύφη και ο γαμπρός και οι μητέρες τους. Έγραψαν τους δικούς τους όρκους και διάβασαν ένα ποίημα του Czesław Milosz. Στη συνέχεια διοργάνωσαν ένα πάρτι σε ένα μουσείο στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Emory. Ο πρώτος τους χορός ήταν το «Nothing Else Matters» των Metallica.

«Ήταν κάτι σαν περιπέτεια», είπε ο Butler και η αλήθεια είναι πως οι περιπέτειες κρύβουν εκπλήξεις, όπως και έγινε.

Λίγο μετά το θάνατό της, ο Butler ανακάλυψε ότι η γυναίκα του σύναψε σχέση με έναν από τους μαθητές της στο πανεπιστήμιο λίγες εβδομάδες μετά τον γάμο τους. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο… σοκαριστική.

Έψαξε στο τηλέφωνό της για φωτογραφίες, καθώς ήθελε να τις συμπεριλάβει σε ένα slideshow που θα έφτιαχνε για την κηδεία της. Τότε ανακάλυψε ότι τον είχε απατήσει με πολλούς άντρες. Βρήκε επίσης πλήθος φωτογραφιών της που την εμφάνιζαν να ποζάρει με εσώρουχα και sex toys, αλλά και με βίντεο που την έδειχναν να αυνανίζεται και με φωνή μωρού να λέει ονόματα ανδρών.

Ψάχνοντας περισσότερο ανακάλυψε email, με προκλητικές φωτογραφίες της που έστελνε σε μαθητές της, έχοντας απώτερο στόχο να τους αποπλανήσει.

«Ανακαλύπτοντας τα ψέματα που έκρυβε, ένιωσα μια κάποια ανακούφιση», δήλωσε ο Butler. «Δεν ήταν ότι την είχα απογοητεύσει. Ήταν ότι είχε χτίσει ηθελημένα αυτόν τον κόσμο των ψεμάτων».

Ο Butler άρχισε να γράφει τη «Molly» περίπου ένα μήνα μετά τον θάνατό της.

«Είπα στον εαυτό μου φωναχτά ότι “Θα γράψω ένα βιβλίο για σένα και θα είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω γράψει ποτέ”».

Τελικά, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Molly πιθανότατα είχε οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Ο Butler βρήκε ξανά την αγάπη και παντρεύτηκε για δεύτερη φορά το 2022. Αυτός και η νέα σύζυγός του ζουν τώρα στη Βαλτιμόρη. «Βγαίνοντας από τη σχέση μου με τη Molly, είχα πείσει τον εαυτό μου ότι ο κόσμος είναι ένας τόπος πόνου», είπε. «Σίγουρα δεν έψαχνα ξανά για την αγάπη, έψαχνα έναν τρόπο να καταστρέψω τον εαυτό μου».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024